AcasăSTIRIHUNEDOARADeveanul Adrian Sitaru, din nou la Veneția cu scurtmetrajul ”Artă”

Deveanul Adrian Sitaru, din nou la Veneția cu scurtmetrajul ”Artă”

Scurtmetrajul „Artă”, regizat de către deveanul Adrian Sitaru, a fost selecționat în secțiunea Orizzonti din cadrul celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, ce se va desfășura în perioada 27 august – 6 septembrie, informează un comunicat 4 Proof Film.

Tânărul regizor Adrian Sitaru nu este la prima sa participare la Veneția, după ce, în 2008, filmul „Pescuit sportiv” a avut premiera mondială în cadrul Venice Days.

[quote_box_center]”Artă” este un film născut din discuțiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj ”Fixeur”, despre o minoră traficată sexual. Gândul că va trebui să căutăm o fată de 14 ani pentru acest rol ne-a făcut să analizăm mult mai atent ce înseamnă abuz și cât de ușor putem deveni abuzatori în numele cauzelor drepte, în numele jurnalismului de calitate sau al artei”, spune Adrian Sitaru, citat în comunicat, despre scenariul ce îi poartă semnătura.[/quote_box_center]

Filmul „Artă” este o producție 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuție fac parte Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus și tânăra Iulia Crișan. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, iar montajul de Andrei Gorgan.

Secțiunea Orizzonti a festivalului de la Veneția se centrează pe promovarea și premierea celor mai inovative și avangardiste producții din industria cinematografică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc