AcasăSTIRIDezvăluiri incendiare: 10 milioane de lei din bani publici, plătiți „jurnaliștilor" și...

Dezvăluiri incendiare: 10 milioane de lei din bani publici, plătiți „jurnaliștilor” și „analiștilor” care laudă PSD

O anchetă jurnalistică a colegilor de la newsweek.ro arată cum o serie de așa-ziși analiști și jurnaliști încasează sume enorme plătite de către PSD din bani publici, pentru a susține în publicațiile lor punctele de vedere ale partidului de guvernământ.

Pentru a-și încasa „onorariile” cât mai discret, propagandiștii media folosesc o schemă financiară bine pusă la punct. Ingineria este destul de simplă: PSD plătește în baza unor contracte două firme deținute de consultanții de casă ai lui Dragnea, iar acestea virează banii mai departe către firmele „jurnaliștilor” și „analiștilor”. Sumele provin din subvenția plătită de stat partidelor politice parlamentare.

Ancheta vine în contextul în care organizația ”Reporteri fara Frontiere” atrăgea atentia recent asupra faptului ca, in Romania, libertatea presei este pe cale sa se stinga, organizatia non-profit cerând Guvernului sa faca totul pentru a garanta libertatea jurnalistilor de buna credinta, asupra carora statul si patronii de presa cercetati pentru corputie fac din ce in ce mai multe presiuni.

La acest moment – din punct de vedere al libertatii pe care o au jurnalistii in a-si face meseria – Romania se afla doar pe locul 44 din 180 de tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc