Ateliere de creație dedicate copiilor, un concert folk și chiar reprezentații de teatru, toate sunt pe agenda Festivalului Dinozaurilor, a cărei primă ediție va avea loc în perioada 24-26 iulie în mai multe localități din Țara Hațegului, județul Hunedoara.

Manifestarea este organizată de Geoparcul Dinozaurilor și se înscrie pe linia acțiunilor culturale și artistice derulate constant de către reprezentanții Geoparcului pentru a promova în țară și străinătate această zonă a țării care, în urmă cu 70 de milione de ani, era populată de o specie de dinozauri pitici, unici în lume.

afis festivalCu ocazia festivalului, turiștii vor avea posibilitatea de a vedea machetele în mărime naturală realizate pentru Magyarosaurus Dacus și Balaurul bondoc, dar și cuiburile cu ouă de dinozaur descoperite la Tuștea, în apropierea orașului Hațeg.

”Magyarosaurus Dacus a ajuns deja la Hațeg pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști. Balaurul bondoc îi așteaptă pe turiști la centrul de vizitare din orașul Hațeg, iar în localitățile General Berthelot și la Casa Dinozaurilor Pitici din Sânpetru vor putea vedea machete de dinozauri, cuiburi cu ouă de dinozauri și expoziții tematice realizate de studenți de la Universitatea din București”, a declarat purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa, citată de Agerpres.

În cele trei zile ale manifestării vor avea loc mai multe ateliere de creație dedicate copiilor, în care aceștia se vor juca și vor crea propriile piese pe care le vor putea lua apoi acasă, dar și prezentarea unei piese de teatru. Iubitorii muzicii folk sunt invitați sâmbătă, de la ora 19,30, la ”O seară între prieteni” alături de soliștii Dana Florian, Nicu Zotta, Felicia Popescu, Florin Camen, Dan și Teo Manciulea. Decorul va fi asigurat de Cetatea medievală Mălăiești, din comuna Sălașu de Sus.

Programul complet este următorul:

Vineri 24 iulie 2015

ora 10.00 – Ateliere de creaţie pentru copii, în Parcul Copiilor din oraşul Haţeg;

ora 19.00 – „Umor … cu linguriţa”, seară de teatru susţinută de trupa Anonimii Comedianţi din Bucureşti, la Căminul Cultural din localitatea Sîntămăria Orlea.

 Sâmbătă 25 iulie 2015

ora 19.30 – „O seară între prieteni”,  concert de muzică folk susţinut de Dana Florian, Nicu Zotta, Felicia Popescu, Florin Camen, Dan şi Teo Manciulea, la Cetatea Mălăieşti, comuna Sălaşu de Sus.

Duminică 26 iulie 2015

ora 17.00 – Ateliere de creaţie pentru copii şi concert de muzică populară susţinut de Daniela Tarnauceanu şi ansamblul folcloric Ziene Sânziene al Liceului Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan, îndrumat de dna. Vioaleta Deminescu Jurca, la Căminul Cultural din localitatea Sînpetru, comuna Sîntămăria Orlea.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.