Acasă STIRI DNA anchetează activitatea Aeroportului Timișoara

DNA anchetează activitatea Aeroportului Timișoara

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost sesizaţi de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, după ce Corpul de Control al ministerului a efectuat un control la Aeroportul Timişoara şi a descoperit nereguli grave.

O verificare a Corpului de Control a ministerului Transporturilor la Aeroportul din Timişoara –  anchetă începută anul trecut –  s-a finalizat cu un raport care scoate în evidenţă nereguli grave în activitatea acestei societăţi. Acesta este şi motivul pentru care a fost sesizată şi Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA urmând să afle cine se face vinovat de neregulile economice şi administrative sesizate de către corpul de control al ministerului.

Raportul arată că o serie de lucrări și contracte au fost contractate cu încălcarea legii, membrilor Consiliului de Administrație și conducerii executive a aeroportului cerându-li-se să ia urgent măsuri de remediere. Printre neregulile invocate se numără mai multe contracte. Unul dintre ele se referă la asistarea pasagerilor cu dizabilități sau cu mobilitate redusă. De asemenea, Ministerul acuză nereguli în contractul de întreținere a spațiilor verzi de la aeroport, dar și într-un contract de furnizare a tichetelor magnetice de parcare, pentru care aeroportul a plătit, fără licitație, 13.680 de euro fără TVA.

Un alt contract invocat în raportul de control se referă la servicii și consultanță pentru afaceri și management. În raportul de control, reprezentanții Ministerului au invocat și contractul cu o firmă care asigură mentenanța și pagina web a aeroportului. De precizat aici că firma cu care aeroportul a încheiat un contract pentru întreținerea și dezvoltarea paginii web, nu are un site propriu pentru că „websiteul este în construcție”. Alte constatări ale Corpului de Control vizează contractele pentru asigurarea unor servicii medicale pentru pasageri și angajații aeroportului, dar și unele deplasări în străinătate.

Dan Idolu, managerul Aeroportului “Traian Vuia” din Timișoara, susţine că raportul este incorect întocmit, urmând ca el să fie contestat în instanţă.

Raportul conține date nereale, contrar legislației române, concluzii subiective emise în baza propriilor opinii, neținând cont de documentele prezentate. Multe dintre aspectele precizate nu erau conforme cu realitatea. În multe dintre subiecte s-a dovedit că a fost o eroare în ceea ce au sesizat cu neprofesionalism acele persoane. Între timp, directoarea Direcției de Control din Minister nu mai lucrează acolo. Adăugarea unor documente semnate de unele persoane, pe lângă care au semnat alte persoane face și în formă acest document cel puțin suspect, a declarat Dan Idolu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic

Film noir este un termen cinematografic, care descrie filmele polițiste hollywoodiene clasice. Acesta a devenit un reper cunoscut nu doar în acest...

Pleci la munte? Află 4 lucruri de care trebuie să ții cont pentru o escapadă montană perfectă!

Zona montană este perfectă pentru o ieșire din oraș și pentru o gură de aer curat. Muntele este extrem de benefic pentru...

4 AVANTAJE și 4 DEZAVANTAJE pe care le are INTERNETUL în societatea contemporană

Odată cu apariția internetului, lucrurile au început să devină mai ușoare, mai dezvoltate și mai moderne. Procesele de comunicare, cele de plată,...

Totul despre PC-uri: Iată în ce mituri despre calculatoare nu mai trebuie să creadă persoanele din Vest în anul 2020!

Unii oameni au tendința de a crede tot ce aud, fără a se interesa dacă informațiile primite sunt corecte sau nu. Din...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: