AcasăADMINISTRATIEDocumentele de călătorie pentru copiii de până la șase ani ar putea...

Documentele de călătorie pentru copiii de până la șase ani ar putea fi gratuite

Documentele de călătorie pentru copiii de până la șase ani ar putea fi gratuite a declarat astăzi la începutul ședinței de guvern premierul Victor Ponta. El a spus, de asemenea, că la insistențele ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, Guvernul va elimina taxele consulare pentru declararea copiilor născuți în străinătate în primele șase luni de la naștere.

Declarația premierului referitoare la eliminarea taxelor percepute pentru eliberarea documentelor de călătorie la copiii de până la șase ani vine în contextul în care Ponta făcea referire la ajutorul pe care Guvernul romând dorește să îl dea românilor care trăiesc în străinătate și este neclar dacă el s-a referit și la eliminarea taxelor percepute în țară la eliberarea pașapoartelor copiilor, sau este exclusiv o inițiativă care se referă numai la copiii românilor din străinătate și care nu dețin un pașaport românesc valid.

[quote_box_center]Înţeleg că v-aţi dat avizul, Ministerul de Finanţe, ca un semnal pentru copiii din Diaspora – eliminăm total taxele consulare până la şase luni pentru românii care fac procedurile privind certificatele de naştere. Deci, timp de şase luni, nu plătesc nici un fel de taxă. Dacă în şase luni nu vor să îi declare fără nici un fel de taxă, sigur că e taxa aceea mare, care e şi azi. Dar eu cred că orice părinte aflat în străinătate, în cele şase luni poate să facă procedurile de declarare a copilului şi faptul că sunt gratuite, faţă de taxele care se plăteau până acum, e un semn foarte clar de sprijin pentru familiile cu copii. La fel, documentele de călătorie, până la şase ani, vor fi gratuite. Avem acordul de la Finanţe şi cred că e un semnal pentru familiile cu copii din Diaspora, a declarat la începutul ședinței Executivului primul-ministru Victor Ponta.[/quote_box_center]

În prezent, taxele cumulate pentru românii care solicită eliberarea unui pașaport pentru copii la una dintre ambasadele sau consulatele României este de 100 de Euro, în conformitate cu prevederile Legii nr. 198/2008, în timp ce în țară eliberarea unui pașaport cu valabilitate de trei ani pentru un copil costă în total 266 de lei.

Aici puteti vedea LISTA TAXELOR CONSULARE 

Aici lista tuturor taxelor pentru eliberarea pașapoartelor.

 

[vc_video title=”Declarații Victor Ponta” link=”http://youtu.be/7BuHsw3nU38″]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc