Acasă SPORT Două medalii, două fete, două recorduri

Două medalii, două fete, două recorduri

florentina marincu 8Florentina Marincu şi Claudia Florea sunt singurele sportive hunedorene care s-au întors cu medalii de la prima etapă a Campionatului Naţional de Atletism, pentru seniori, tineret şi juniori I, desfăşurat, în weekend, la Bucureşti. Ambele au reuşit câte o performanţă personală: Florentina, are cel mai bun salt la nivel mondial, în vreme ce Claudia a atins baremul de calificare pentru Europenele din vară.
Atleta legitimată la CSŞ CNS „Cetate” a venit a doua în proba de triplusalt, după un „zbor”de 13.30 de metri, la chiar ultima încercare. Florentina a fost depăşită doar de Carmen Toma de la Rapid Bucureşti. Deveanca n-a forţat în proba „specialitate a casei” – săritură în lungime – acolo unde a venit doar a patra, cu cel mai bun salt fixat la 6.21 metri. Cu performanţa de 13,30 metri, Marincu a fost devansată doar de senioara Carmen Toma de la Rapid Bucureşti, care a „zburat” 13,75 metri. Comparată cu cele mai bune rezultate mondiale şi europene ale acestui an, în acest moment, performanţa Florentinei Marincu este pe locul doi la nivel mondial şi pe prima poziţie în Europa!
Cu bronz s-a întors din capitală şi Claudia Maria Florea de la SCM Deva, în proba de 1500 de metri, acolo unde a oprit cronometrul la 4:27,46 de minute, fiind prima însă la nivelul junioarelor. Suficient încât să atingă baremul de calificare pentru Campionatul European ce va avea loc în vară, în Italia. Acelaşi registru ca şi la colega sa de la “Cetate” în proba de 800 de metri, încheiată pe şase, în 2:09,82 minute. 331 de atleţi de la 87 de cluburi au participat, la finele săptămânii, la CN de la Bucureşti.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: