AcasăSPORTDouă medalii, două fete, două recorduri

Două medalii, două fete, două recorduri

florentina marincu 8Florentina Marincu şi Claudia Florea sunt singurele sportive hunedorene care s-au întors cu medalii de la prima etapă a Campionatului Naţional de Atletism, pentru seniori, tineret şi juniori I, desfăşurat, în weekend, la Bucureşti. Ambele au reuşit câte o performanţă personală: Florentina, are cel mai bun salt la nivel mondial, în vreme ce Claudia a atins baremul de calificare pentru Europenele din vară.
Atleta legitimată la CSŞ CNS „Cetate” a venit a doua în proba de triplusalt, după un „zbor”de 13.30 de metri, la chiar ultima încercare. Florentina a fost depăşită doar de Carmen Toma de la Rapid Bucureşti. Deveanca n-a forţat în proba „specialitate a casei” – săritură în lungime – acolo unde a venit doar a patra, cu cel mai bun salt fixat la 6.21 metri. Cu performanţa de 13,30 metri, Marincu a fost devansată doar de senioara Carmen Toma de la Rapid Bucureşti, care a „zburat” 13,75 metri. Comparată cu cele mai bune rezultate mondiale şi europene ale acestui an, în acest moment, performanţa Florentinei Marincu este pe locul doi la nivel mondial şi pe prima poziţie în Europa!
Cu bronz s-a întors din capitală şi Claudia Maria Florea de la SCM Deva, în proba de 1500 de metri, acolo unde a oprit cronometrul la 4:27,46 de minute, fiind prima însă la nivelul junioarelor. Suficient încât să atingă baremul de calificare pentru Campionatul European ce va avea loc în vară, în Italia. Acelaşi registru ca şi la colega sa de la “Cetate” în proba de 800 de metri, încheiată pe şase, în 2:09,82 minute. 331 de atleţi de la 87 de cluburi au participat, la finele săptămânii, la CN de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc