AcasăSTIRIHUNEDOARADracula, mortul viu - strănepotul lui Bram Stoker duce mitul mai departe

Dracula, mortul viu – strănepotul lui Bram Stoker duce mitul mai departe

Cartea ”Dracula, mortul viu” scrisă de Dacre Stoker – un strănepot al scriitorului Bram Stoker –  a fost lansată sâmbătă la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu prilejul primei ediții a ”Dracula Festival”, o manifestare culturală ce își propune să promoveze turismul cultural și istoric al României.

Urmașul celebrului creator al personajului Dracula consideră că povestea scrisă de străbunicul lui trebuie să continue, așa că volumul editat împreună cu scriitorul și scenaristul Ian Holt este o continuare a romanului  ”Dracula” și se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker. Dacre Stoker spune însă că nu se oprește la povestea din această carte, el lucrând deja la un ghid de călătorie al cărui scop este să arate adevărul istoric despre Vlad Țepeș.

[quote_box_center]Este un ghid de călătorie prin care doresc ca oamenii să vină în țara dumneavoastră minunată și să le arătăm adevărul istoric despre Vlad (Țepeș, n.r.) și despre minunatele dumneavoastră castele, sate și locuri, dintre care unele sunt asociate cu acesta. De asemenea, vrem să explicăm și mitul (lui Dracula, n.r.) și să arătăm locurile despre care se vorbește în povestea lui Dracula, pentru a putea face diferența între cele două’, a explicat autorul.[/quote_box_center]

”Dracula Festival” este un concept creat de doi tineri români care și-au pus în valoare experiența pe care au acumulat-o ca voluntari la evenimente și care își propun acum, prin asociația Romanian Treasures, să promoveze cultura și istoria țării noastre peste hotare. Festivalul continuă și astăzi la Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar  turiștii care vor fi prezenți vor putea să asiste la turniruri și concursuri medievale, echitație, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri și lecții de spadă.

În paralel, la castel are loc și prima ediție a Târgului European al Castelelor, manifestare la care sunt reprezentate 21 de castele și palate cunoscute din șase țări europene.

Sutrsa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc