Acasă STIRI ARAD Dragoş Bîlteanu va prelua conducerea SIF Banat Crişana

Dragoş Bîlteanu va prelua conducerea SIF Banat Crişana

Conducerea SIF Banat-Crişana (SIF1) va fi preluată, de la 1 decembrie, de vicepreşedintele Dragoş George Bîlteanu, potrivit unei decizii luate de Consiliul de Administraţie al societăţii.

Actualul preşedinte, Ioan Cuzman, a hotărât să se retragă din funcţia pe care o ocupă, după 18 ani în care a condus destinele SIF1.

“Decizia de retragere este motivată pe de o parte de ‘contorul anilor’ şi, pe de altă parte, de schimbarea structurii acţionariatului. Nu sunt motive obscure sau care să facă deliciul presei. Aşa se întâmplă uneori, oamenii mai vin şi pleacă. Nu am fost conducător al SIF-ului ci, aşa cum doresc să cred, am fost un lider. Iar un lider trebuie să ştie când să plece. De altfel, din prima zi când am intrat în instituţie m-am gândit că va veni şi o zi când va trebui să plec”, a spus Ioan Cuzman.

În vârstă de 68 de ani, Ioan Cuzman a preluat funcţia de preşedinte – director general al Fondului Proprietăţii Private Banat-Crişana, precursorul SIF Banat-Crişana, în 1994, iar ulterior, în 1997, când Fondul Proprietăţii Private Banat-Crişana a devenit SIF Banat-Crişana, a rămas la conducerea societăţii.

Este doctor în economie şi profesor universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, unde şi-a început activitatea didactică în 1992, ca lector universitar.

Viitorul preşedinte al SIF1 este în vârstă de 35 de ani şi este membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, din ianuarie 2010. În luna februarie a acestui an, una din firmele conduse de Dragoş Bîlteanu, Romenergo, a cumpărat 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia, prin această tranzacţie, Romenergo ajungând să deţină 5% din capitalul SIF Banat- Crişana.

La finele lunii septembrie, SIF Banat-Crişana avea un activ net de 1,243 miliarde lei, valoare mai mică cu 4,1% decât valoarea consemnată la finele anului trecut, de 1,297 miliarde lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: