Acasă EDUCATIE Drum deschis: ”Decebaliștii” de la secția germană pot urma orice facultate din...

Drum deschis: ”Decebaliștii” de la secția germană pot urma orice facultate din Germania

Elevii de clasa a XII-a din cadrul Colegiului Național ”Decebal” din Deva – cei care au studiat limba germană ca limbă maternă sau limbă modernă – vor primi într-un cadru festiv joi, 28 mai, diplomele ce le vor permite să urmeze orice facultate din Germania sau din Austria. La festivitate va participa doamna Birgit van der Leeden, consultant de specialitate pentru limba germană al Ambasadei Germaniei în România.

Deutsches Sprachdiplom (DSD) sau Diploma de cunoscător al limbii germane are o istorie de peste 40 de ani, în care transmiterea și consolidarea limbii germane în școlile din străinătate a fost interesul principal al politicii culturale a conducerii federale a Germaniei. Diploma are o recunoaștere internaţională și este valabilă nu doar în Germania sau Austria pentru continuarea studiilor acolo, ci şi în tot spațiul european, anglo şi latino-american şi chiar în spațiul asiatic, fiind cotată drept calificarea maximă a unui candidat pentru un post într-o firmă multinațională sau cu capital german. Totodată, pe baza acestei diplome se poate elibera atestat de traducător(autorizat) sau translator.

florin_IliesDiploma de cunoscător al limbii germane este recunoscută de toate universitățile din România și este cerută ca și condiție obligatorie pentru obținerea unei burse de studiu în spațiul german. Ea are caracterul unei diplome de Bacalaureat care nu urmărește numai cunostințele de limba germană la nivel C1 și C2, ci şi capacitățile intelectuale si competențele metodice şi sociale (prezentarea unei lucrări si capacitatea de lucru în echipă).

Joi 28 mai, la ora 14.00, în sala de festivitӓţi ”Jean Monnet” a Colegiului Naţional Decebal va avea loc o nouă festivitate de înmânare a diplomelor DSD elevilor din clasa a XII-a, care au studiat limba germană – limbă maternă sau limbă modernă. La festivitate va participa doamna Birgit van der Leeden, consultant de specialitate pentru limba germană al Ambasadei Germaniei în România, precum și oficialități locale și județene.

”Ideea de bază este aceea de a pregăti absolvenţii DSD pentru viaţa de după şcoală. În acest sens se pune mare accent pe caracterul de proiect al examenului pentru obținerea diplomei respective. Elevii trebuie să se pregătească independent, să cerceteze, să exerseze lucrul cu sursele de informare şi să facă prezentări, la fel cum ar face în situația în care ar candida pentru obţinerea unui loc de muncă la o firmă, fiecare candidat trebuind să încerce să-şi pună cât mai bine în valoare calităţile. Este important de spus și faptul că predarea limbii germane şi a altor discipline de învăţământ în limba germană se face astăzi în școala noastră nu numai de către profesori români, ci şi de profesori veniţi din Germania, rolul lor fiind în primul rând de multiplicatori și nu de înlocuitori pentru profesorii școlii noastre”, a declarat prof. dr. Marin Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional Decebal (foto).

Colegiul Naţional ”Decebal” din Deva este singura şcoală din judeţul Hunedoara si printre puţinele şcoli din ţară care pregăteşte elevii pentru obţinerea acestei diplome de certificare a cunoştinţelor de limbă germană.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești studentă și îți dorești să câștigi bani rapid? Iată TOP 4 joburi spre care te poți orienta! 

Majoritatea studenților se confruntă cu numeroase probleme financiare, fie că părinții nu le dau suficienți bani, fie că au prea multe ieșiri...

Cum dai un aer modern livingului clasic

Livingul este camera centrală a oricărei locuințe. Este acea încăpere unde îți petreci cel mai mult timp alături de rude și prieteni,...

Știai că poți avea ochi frumoși fără să recurgi la un machiaj excesiv? 

Multe dintre femeile de astăzi au uitat faptul că machiajul ar trebui doar să ascundă micile imperfecțiuni și că este folosit pentru...

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: