Acasă ECONOMIE Drum nou spre exloatarea minieră Certej

Drum nou spre exloatarea minieră Certej

În pregătirea viitoarei exploatări miniere de la Certej, Deva Gold SA a realizat deja un kilometru de drum industrial, destinat circulaţiei maşinilor grele şi accesului special către exploatare. Drumul industrial a fost realizat ţinându-se cont şi de discuţiile cu administraţia publică locală din comuna Certeju de Sus şi cu locuitorii din zonă.

Necesitatea acestui drum industrial a fost impusă şi de solicitarea Primăriei Certeju de Sus ca transportul greu să se facă prin extravilanul localităţii, prin zonă în care nu sunt afectate lucrările publice de la reţelele de apă şi canalizare. Astfel încât compania Deva Gold SA a şi realizat primul kilometru din acest drum special, o investiţie importantă pentru viitoarea exploatare.
La realizarea acestui drum, după cum ne spunea inginerul Dumitru Ifrim, a fost nevoie de mai multe soluţii tehnice speciale, dar şi de consolidarea, refacerea şi punerea în siguranţă a unei case aflate în apropiere.
Chiar în zona unde porneşte drumul industrial, la solicitarea oamenilor, constructorii au adoptat o soluţie tehnică specială, pentru a proteja gospodăriile din vale de posibile torente de apă, în cazul ploilor abundente.

De asemenea, pe a porţiune unde dealul din preajmă nu se arăta foarte stabil, s-a folosit o soluţie ingenioasă şi modernă, taluzul fiind stabilizat cu geocelule – sisteme care cresc capacitatea portantă a terenurilor slabe, ajută la realizarea structurilor de sprijin şi protecţiei de taluzuri. Un avantaj al geocelulelor este şi acela că acestea permit dezvoltarea vegetaţiei pe taluzul stabilizat.
Într-o altă zonă, unde există nu foarte departe de drum, un cimitir, oamenii din comună au dorit să existe o formă de stabilizare a terenului, astfel încât să nu existe pericolul producerii unor alunecări. Aici, soluţia tehnică găsită de constructori a fost consolidarea cu gabioane, această soluţie permiţând şi trecerea apei în exces şi stabilizarea malului de pământ.
Să reamintim – am scris într-o ediţie anterioară – că, în cazul unei gospodării aflate aproape de drum, la cererea proprietarilor, compania Deva Gold a susţinut consolidarea casei, finisarea şi construirea unor dependinţe, eliminând teama oamenilor că le va fi afectată locuinţa de traficul greu ce se va desfăşura pe drumul industrial.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: