AcasăSOCIALDrumul nervilor, DN76 Ionești – Vârfurile, ar putea (re)intra în reabilitare

Drumul nervilor, DN76 Ionești – Vârfurile, ar putea (re)intra în reabilitare

La mai bine de doi ani după rezilierea vechiului contract de reabilitare a unuia dintre cele mai dezastruoase porțiuni de șosea din țară, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat noul câştigător al contractului de reabilitare a sectorului de 14 kilometri dintre Ioneşti și Vârfurile, de pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea.

Contractul de reabilitare a Drumului Naţional 76 Deva – Oradea, pe sectorul Ioneşti – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350 a fost atribuit Asocierii SC Sylc Con Trans SRL – Hidrostroy AD, cu preţul de 55.945.649 lei, fără TVA, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Investiţia prevede reabilitarea a 14 kilometri de şosea, construcţia şi reabilitarea a cinci poduri, amenajarea a cinci parcări şi a cinci staţii de autobuz, lucrări de susţinere şi consolidare a terasamentelor (pereuri cu piatră brută, ziduri de sprijin de gabioane, piloţi, ziduri de greutate din piatră brută), lucrări de sprijinire (fundaţii de parapet din beton şi beton armat, rigole ranforsate din beton, ziduri de sprijin din beton cu fundare directă), lucrări de sporire a capacităţii portante a terenului de fundare (saltele din balast armate cu materiale geosintetice), lucrări hidrotehnice (protecţie taluz, reprofilări albii, coreţtii şi amenajări ale albiilor) şi lucrări de siguranţa circulaţiei Perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la data de începere a lucrărilor. De asemenea, antreprenorul a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 60 luni.

CNAIR precizează însă că semnarea contractului de achiziție publică va fi posibiliă doar după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Contractul a fost atribuit pentru prima oară Asocierii Construcciones Lujan Sa/Viales y Obras Publicas SA în data de 04.10.2012, dar din cauza slabei mobilizări a antreprenorului și a modului defectuos în care și-a îndeplinit obligațiile contractuale acesta, contractual a fost reziliat în data de 24.09.2015.

După refacerea documentației de atribuire, acest contract a fost scos la licitație pentru a doua oară în data de 15.09.2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc