Acasă SOCIAL Drumul nervilor, DN76 Ionești – Vârfurile, ar putea (re)intra în reabilitare

Drumul nervilor, DN76 Ionești – Vârfurile, ar putea (re)intra în reabilitare

La mai bine de doi ani după rezilierea vechiului contract de reabilitare a unuia dintre cele mai dezastruoase porțiuni de șosea din țară, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat noul câştigător al contractului de reabilitare a sectorului de 14 kilometri dintre Ioneşti și Vârfurile, de pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea.

Contractul de reabilitare a Drumului Naţional 76 Deva – Oradea, pe sectorul Ioneşti – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350 a fost atribuit Asocierii SC Sylc Con Trans SRL – Hidrostroy AD, cu preţul de 55.945.649 lei, fără TVA, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Investiţia prevede reabilitarea a 14 kilometri de şosea, construcţia şi reabilitarea a cinci poduri, amenajarea a cinci parcări şi a cinci staţii de autobuz, lucrări de susţinere şi consolidare a terasamentelor (pereuri cu piatră brută, ziduri de sprijin de gabioane, piloţi, ziduri de greutate din piatră brută), lucrări de sprijinire (fundaţii de parapet din beton şi beton armat, rigole ranforsate din beton, ziduri de sprijin din beton cu fundare directă), lucrări de sporire a capacităţii portante a terenului de fundare (saltele din balast armate cu materiale geosintetice), lucrări hidrotehnice (protecţie taluz, reprofilări albii, coreţtii şi amenajări ale albiilor) şi lucrări de siguranţa circulaţiei Perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la data de începere a lucrărilor. De asemenea, antreprenorul a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 60 luni.

CNAIR precizează însă că semnarea contractului de achiziție publică va fi posibiliă doar după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Contractul a fost atribuit pentru prima oară Asocierii Construcciones Lujan Sa/Viales y Obras Publicas SA în data de 04.10.2012, dar din cauza slabei mobilizări a antreprenorului și a modului defectuos în care și-a îndeplinit obligațiile contractuale acesta, contractual a fost reziliat în data de 24.09.2015.

După refacerea documentației de atribuire, acest contract a fost scos la licitație pentru a doua oară în data de 15.09.2017.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: