AcasăADMINISTRATIEDubla campioană mondială Florentina Marincu - cel mai tânăr Cetățean de Onoare...

Dubla campioană mondială Florentina Marincu – cel mai tânăr Cetățean de Onoare al Devei

La numai 17 ani, Florentina Marincu este cea mai tânără deținătoare a distincției de Cetățean de Onoare a municipiului Deva, după ce Consiliul Local a adoptat propunerea făcută în acest sens de către primarul Petru Mărginean. Marincu este de puțină vreme dublă campioană mondială, după ce a luat aurul la triplusalt şi săritură în lungime în cadrul Campionatului Mondial al juniorilor II, desfăşurat la Donețk, în Ucraina.

Consilierii deveni au aprobat vineri cu unanimitate de voturi propunerea primarului Petru Mărginean de conferire a titlului de  Cetățean de Onoare atletei Florentina Marincu, elevă a Colegiului Național Sportiv  (CNS) Cetate din Deva. Alături de ea a primit un premiu special și antrenorul acesteia, Nicolae Alexe, cel care a sprijinit-o și a ghidat-o pe drumul spre succes.

Le mulțumesc devenilor pentru această onoare și le promit că mă voi strădui în continuare să aduc cât mai multe diplome aici, să îi fac pe toți concetățenii mei să fie mândri de mine, a spus Florentina Marincu pentru stiridinvest.ro. La rândul său antrenorul Ștefan Alexe a declarat că succesul vine după multă, multă muncă, iar Florentina este cu adevărat un exemplu de ambiție și  curaj.

[blockquote style=”style-2″ icon=”none”]Se știe deja că a fost voia destinului ca ea să ajungă aici. Florentina visa și ea să devină gimnastă, aici în templul gimnasticii românești, însă când a venit la noi depășise vârsta optimă pentru gimnastică, astfel că a fost sfătuită să se îndrepte spre atletism. Și, iat-o azi, dublă campioană mondială. Nu pot decât să fiu foarte mândru de parcursul ei, a spus Ștefan Alexe.[/blockquote]

Directorul CNS Cetate Deva, Adrian Liga, a declarat pentru stiridinvest.ro că este foarte mându de performanța Valentinei, iar școala pe care o conduce este în plin proces de înnoire, de asigurare a unor condiții de pregătire cât mai bune pentru sportivi.

[blockquote style=”style-2″ icon=”none”]Așa după cum știți, la noi este în prezent în desfășurare un amplu program de reabilitare a bazei sportive și de antrenament, în vederea asigurării unor condiții optime de antrenament pentru acești sportivi. Stadionul ”Cetate” pe care l-am preluat în administrare recent , este în șantier, aici fiind în prezent amenajată o pistă de atletism, o groapă de nisip la standarde de competiție și alte dotări care să le permită elevilor noștri să performeze în concursurile la care participă, a spus Adrian Liga[/blockquote]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc