Acasă Eduard Novak Eduard Novak, nemulţumit de situaţia gimnasticii româneşti

Eduard Novak, nemulţumit de situaţia gimnasticii româneşti

[ad_1]

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, se declară nemulţumit de situaţia gimnasticii româneşti şi consideră că şi în această ramură sportivă trebuie făcute reorganizări.

“Îmi pare foarte rău de gimnastică, mă gândesc acum la nivel naţional. Adică aici este exact ce vă spun, toate problemele sportului românesc se reflectă prin gimnastică. Adică să pierzi un sport cu tradiţie de la nivel de top mondial, ca astăzi încă să nu ştim dacă o să avem calificat unul la Tokyo, îţi vine să plângi, când erai obişnuit, când te uitai la orice competiţie, Mondiale, Jocuri Olimpice, că era plin podiumul de fetele de la gimnastică şi după aceea au venit şi băieţii… Deci e un semnal foarte clar şi nu mă miră. Astăzi încă antrenorul naţional este cine este. Asta e. Trebuie regândit şi aici. Acum, noi, care am învăţat pe toată lumea gimnastică, trebuie să aducem de afară să ne înveţe pe noi gimnastică”, a declarat Eduard Novak, cu prilejul unei vizite de lucru pe care a făcut-o vineri la Sfântu Gheorghe.

Acesta a adăugat că în calitate de ministru al Sportului are pârghii pentru a interveni şi va uzita de acestea pentru a îmbunătăţi lucrurile şi în acest domeniu.

Primarul municipiului Antal Arpad a menţionat că autorităţile locale au o strategie de dezvoltare a sportului de performanţă şi de masă şi ia în calcul şi dezvoltarea unei secţii de gimnastică în viitor.

“Începem să lucrăm şi să gândim o strategie pe termen lung, nu se poate de pe azi pe mâine, nu poţi să faci nişte săli de pe azi pe mâine, nu poţi să ai nici antrenori, nici copiii (…) Aşa cum la hochei am început acum 13 ani şi am ajuns astăzi să avem o echipă în liga Erste, şi la gimnastică dacă astăzi vom începe ceva vom avea rezultate peste 10-12 ani. Aşa trebuie să gândim”, a declarat Antal Arpad.

În cursul zilei de vineri, ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi organizaţiilor de tineret, asociaţiilor şi cluburilor sportive din municipiul Târgu Secuiesc, a vizitat patinoarul artificial din localitate, precum şi terenul de atelaje de la Olteni şi Centrul de agrement pentru tineret de la Pădureni, transferat recent din proprietatea ministerului în cea a autorităţilor judeţene.

De asemenea, a avut discuţii cu autorităţile locale din Sfântu Gheorghe şi cu reprezentanţii asociaţiilor şi cluburilor sportive din municipiu, după care a vizitat Arena Sepsi şi noul stadion al echipei de fotbal Sepsi OSK, împreună cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, prezent în calitate de preşedinte al Federaţiei Mens Sana. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: