Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Edy Moțățăianu își lansează mâine o nouă carte

Edy Moțățăianu își lansează mâine o nouă carte

Îndrăgitul scriitor și artist devean, Edy Moțățăianu, își lansează mâine o nouă carte. Intitulată „Copiii Pământului”, cartea face apel – prin intermediul personajelor sale – la o atitudine protectoare și prietenoasă față de natura înconjurătoare, față de planeta pe care trăim cu toții.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 22 aprilie 2015, ora 1100, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, o nouă întâlnire cu artistul și scriitorul Edy Moțățăianu care își va lansa recenta carte intitulată „Copiii Pământului”. Lansarea are loc chiar de Ziua Internațională a Pământului, autorul făcând un apel, prin intermediul personajelor cărții, la o atitudine protectoare și prietenoasă față de natura înconjurătoare, față de planeta pe care trăim cu toții.

Cartea este o continuare a aventurilor și pățaniilor lui Ionel Bocănel, în care se întâlnesc personajele binecunoscute de cei care au citit precedentele cărți și piese de teatru ale lui Edy Moțățăianu. Autorul oferă și o variantă dramatizată a povestirii „Copiii Pământului”, variantă care se pretează la o punere în scenă de către copii, sub îndrumarea profesorilor.

Personajele povestirii fac pledoarii explicite pentru păstrarea sănătății mediului, pentru o atitudine respectuoasă față de Pământ. Grija față de Natură este exprimată de Zâna Naturii, care spune: „Cu cât o vom murdări mai tare, cu atât (…) mai greu se va putea curăța singură… Iar dacă Natura e murdară, nu mai e frumoasă și nici sănătoasă.”

Cartea lui Edy Moțățăianu se adresează, după cum autorul însuși spune, copiilor între 3 și 93 de ani, toți fiind chemați să vegheze la păstrarea unui mediu înconjurător curat și nepoluat.

La final va avea loc și un moment artistic susținut de trupa „Cu Moț… în frunte”, intitulat „Bocănel cel murdărel și Zâna Naturii”, precum și o sesiune de autografe.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Reciclarea, responsabilitatea antreprenorului modern și atent

Adaptarea afacerii la cerințele de pe piață vine în mod firesc la un moment dat în direcția dezvoltării și presupune de multe...

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: