AcasăSTIRIHUNEDOARAEfectele epidemiei de gripă de la New York: medicii insistă pe vaccinarea...

Efectele epidemiei de gripă de la New York: medicii insistă pe vaccinarea preventivă

vaccin gripaAproape 11.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).  Instituţia a recomandat medicilor de familie să intensifice imunizarea populaţiei, în contextul în care, pe plan extern, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat stare de urgenţă sanitară în New York din cauza severităţii epidemiei de gripă.

„Întregul teritoriu al SUA se confruntă cu cel mai serios episod epidemic din ultimii ani. Numai în statul New York au fost raportate 20.000 de cazuri de gripă, în timp ce pe toată durata sezonului trecut au fost înregistrate numai 4.400 de cazuri”, a declarat directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Specialiştii DSP Hunedoara susţin că încă nu este prea târziu pentru vaccinarea antigripală, campania de imunizare împotriva gripei sezoniere fiind începută la jumătatea lunii noiembrie 2012.

În judeţul Hunedoara nu au semnalate, până acum, cazuri de gripă, iar numărul infecţiilor respiratorii acute înregistrate în ultima săptămână se ridică la circa 900. Situaţia este aproape similară cu cea din iarna anului trecut. Alţi 450 de bolnavi au fost diagnosticaţi cu pneumonie, pentru o treime dintre ei fiind necesar tratamentul în spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc