AcasăSTIRIElevă care şi-a decolorat părul, pusă să se tundă în faţa clasei...

Elevă care şi-a decolorat părul, pusă să se tundă în faţa clasei într-o şcoală din Satu Mare

O elevă de la Şcoala „Vasile Lucaciu” din Carei, judeţul Satu Mare, care şi-a decolorat şuviţe din păr, a fost pusă de o profesoară să se tundă în faţa clasei. La o şcoală din judeţ, părinţii reclamă că le sunt bătuţi copiii de femeia de serviciu.

Poliţiştii din Satu Mare s-au autosesizat şi au deschis dosare penale după ce, în spaţiul public au apărut informaţii privind rele tratamente şi violenţă asupra unor elevi de la două şcoli din judeţ.

Într-unul dintre cazuri, la Şcoala „Vasile Lucaciu” din Carei, o profesoară este acuzată că ar fi pus-o pe o elevă din clasa a cincea să se tundă în faţa clasei pentru că avea şuviţe decolorate. Într-un alt caz, la Şcoala Gimnazială din Pomi părinţii reclamă că elevii sunt loviţi cu o nuia de femeia de serviciu.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare verifică cele două situaţii reclamate de părinţi.

„La şcoala din Pomi a început ancheta duminică, domnul inspector general a luat legătura cu doamna director, s-a constituit o comisie de cercetare pentru că acolo au profesori din comună, s-a autosesizat şi poliţia, aici părinţii reclamau că elevii ar fi fost loviţi cu o nuia, în palmă, de către femeia de serviciu din şcoală. La Şcoala Vasile Lucaciu din Carei s-a constituit în cursul zilei de azi (luni – n.r.) comisia de cercetare care să stabilească cine este vinovat. Acolo este acuzată o profesoară că ar fi determinat-o pe o elevă de clasa a cincea să se tundă pentru că avea şuviţe decolorate. Se fac cercetări, aşa cum prevede regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar, Statutul Elevului, Legea Educaţiei care se referă şi la statutul profesorului iar în funcţie de rezultate se vor stabili şi sancţiunile, dacă este cazul”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adriana Dinga, reprezentantul IŞJ Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Florentina Nagy, a confirmat că se fac cercetări în două dosare privind cazuri de violenţă în care au fost implicaţi elevi de la Şcoala Gimnazială Pomi şi de la Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei.

„În ambele cazuri poliţia s-a autosesizat, pentru cel de la Carei s-a deschis un dosar de cercetare pentru rele tratamente aplicate minorului, iar pentru cel de la Şcoala din Pomi s-a deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârşirii de loviri sau alte violenţe”, a declarat reprezentantul IPJ Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc