AcasăSTIRIHUNEDOARAElevii de la trei licee devene fac ”Primii pași în carieră”

Elevii de la trei licee devene fac ”Primii pași în carieră”

În perioada 12-14 iunie 2013, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în colaborare cu Fundația  IREX România, organizează un curs-pilot destinat elevilor de liceu din clase terminale, curs intitulat „Primii pași în carieră”. Pe parcursul celor trei zile, elevii de la Colegiul Tehnic „Transilvania”, Liceul Teoretic „Traian” și Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva vor învăța despre oportunitățile care pot facilita obținerea unui loc de muncă: voluntariat, internship, job shadowing, dar vor fi învățați și despre cum să scrie corect un CV sau o scrisoare de intenție.

Cursul va începe cu o analiză SWOT prin care vor fi identificate punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amenințările privind viața profesională a elevilor care vor termina studiile liceale și se vor îndrepta spre o facultate, spre o specializare și își vor pregăti viitoarea carieră. Trainerii de la IREX care vor susține cursul vor prezenta, într-o abordare interactivă, problemele cu care se vor confrunta acești elevi de îndată ce vor termina liceul. Deasemenea, viitorii absolvenți vor putea identifica variantele pe care le au la angajare, precum și principalele tipuri de organizații în care pot lucra și care, conform analizei, li se potrivesc: companie multinațională, IMM, ONG, instituție de stat, firmă privată etc.

În timpul cursului, elevii vor primi unele informații legate de saturația pieței, de salarizare, informatii privind șansele pe care le au la angajare, în funcție de profilul facultății pe care o vor alege. Elevii participanți la curs vor învăța să redacteze un CV și o scrisoare de intenție, li se va explica  importanța pe care o are imaginea lor (atât cea creată on-line, virtual, cât și cea adevărată, reală). O prezentare video le va face cunoscute elevilor pericolele expunerii pe internet, unele riscuri care pot apărea odată cu intrarea în spațiul virtual, a spus pentru stiridinvest.ro, Sebastian Bara, managerul  bibliotecii.

La finalul ultimei zile vor avea la dispoziție aproximativ o oră pentru întrebări privind recrutarea și selecția. Răspunsurile vor fi oferite de un consultant în resurse umane, din Timișoara. Vor primi sfaturi pentru maximizarea succesului, înainte și în timpul interviului de selecție.

Condorm declarațiilor managerului Sebastian Bara, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva dorește să extindă acest tip de activitate în toate orașele și municipiile județului Hunedoara, acolo unde sunt licee din care an de an ies absolvenți care au o acută nevoie de informare și orientare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc