AcasăALERTAEliberări în dosarul reţetelor împotriva cancerului

Eliberări în dosarul reţetelor împotriva cancerului

Cele zece persoane care au fost învinuite în dosarul medicamentelor împotriva cancerului, vor fi eliberate din arest preventiv, potrivit unei hotărâri luate, luni, 1 iulie, de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Judecătorii au decis ca suspecţii să fie anchetaţi în libertate, incepând din data de 4 iulie, hotărârea instanţei fiind definitivă.

„Luni, 01.07.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara”(…)

Ia faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive, astfel: cu începere din data de 05.07.2013 până la 03.08.2013 pentru inculpaţii arestaţi cu excepţia inculpatului DRĂGOESCU MIHAI TUDOR pentru care măsura se aplică cu începere din 09.07.2013 până la 07.08.2013″, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;

c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura;

d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Impune inculpaţilor ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea să respecte următoarele obligaţii:

–         să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis presupusele fapte, de martori, de experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, cu excepţia situaţiilor în care inculpaţii şi respectivele persoane au relaţii de familie;

–         să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit presupusele fapte.

Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive.

Dispune ca inculpaţii să fie puşi în libertate, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, la expirarea duratei arestării preventive, respectiv, în data de 04.07.2013, cu excepţia inculpatului DRĂGOESCU MIHAI TUDOR care va fi pus în libertate în data de 08.07.2013.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Prin încheierea Tribunalului Hunedoara din 26.06.2013 au fost admise propunerile de prelungire a  măsurii arestării preventivă pentru 30 de zile formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu privire la inculpaţii arestaţi în acest dosar.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că în perioada 2010-2012 au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala si spălare de bani, in domeniul farmaceutic.

2 COMENTARII

  1. Domnule Iancu, in articolul dumneatale, scri ce au voie si ce nu au voie inculpati sa faca. De ex. ca nu au voie să exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit presupusele faptei. Dar managerul de la Spital spune ca el le va primi din nou la munca. E chiar posibil ca ele sa poata reveni din nou in spital ??? Am citit pe Mesagerul.
    Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc