Acasă STIRI HUNEDOARA Emisiune filatelică dedicată dinozaurilor din Țara Hațegului

Emisiune filatelică dedicată dinozaurilor din Țara Hațegului

Balaurul bondoc, Theriosuchus sympiestodon dar și un crocodil primitiv  din Țara Hațegului vor fi ilustrați în emisiunea filatelică “Animale preistorice” ce va fi disponibilă spre vânzare, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, emisiunea de mărci poștale prezintă animale preistorice ale căror fosile au fost descoperite în Țara Hațegului și care reprezintă elemente importante în constituirea unui Muzeu al Dinozaurilor din Transilvania, dar și pentru dezvoltarea Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Pe timbrele emisiunii se găsesc ilustrate patru animale preistorice.

Este vorba despre Balaurul bondoc, reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei, un dinozaur prădător, cu corpul acoperit cu pene și o lungime de 1,80 — 2 m, și de Theriosuchus sympiestodon, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei, un crocodil primitiv care trăia în Hațeg în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei se regăsește Magyarosaurus dacus, un dinozaur ierbivor cu o greutate de 800-900 kg, o lungime de 7 m și înălțime de 3-4 m, unul dintre cele mai mari animale preistorice din zona Hațegului, iar Kogaionon ungureanui este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei.

Cele patru mărci poștale ale emisiunii “Animale preistorice” sunt completate de un set de patru maxime și un plic prima zi ce are aplicată în clar ștampila cu folio verde. Ca forme de machetare au fost folosite coală de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de 4 timbre (în album filatelic).

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 245 exemplare și echipat cu blocul de patru timbre al emisiunii și plicul prima zi, având ștampila “prima zi” aplicată în clar în folio verde. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 245, mai informează comunicatul.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: