Acasă SĂNĂTATEA TA Epidemia de rujeolă din vestul țării se extinde

Epidemia de rujeolă din vestul țării se extinde

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a făcut publice astăzi datele referitoare la epidemia de rujeolă delanșată în vestul țării, dar care se extinde încet în restul teritoriului.

În doar cinci zile, din 16 decembrie până pe 21 decembrie 2016, au confirmate 185 de cazuri noi de îmbolnăvire cu rujeolă, potrivit informaţiile făcute publice astăzi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De la începutul anului până pe 21 decembrie, 1.910 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă şi opt oameni au murit din cauza bolii. Epidemia de rujeolă a cuprins deja 33 de judeţe. Dintre cele peste 1900 de persoane bolnave, 1.815 nu au primit nicio doză de vaccin ROR, 64 de persoane au primit o singură doză de vaccin împotriva rujeolei, iar 31 de oameni au primit două doze de vaccin ROR.

Principala caracteristică a acestei epidemii de rujeolă este că afectează şi copiii cu vârsta sub un an, iar datele statistice arată astfel:

  • 319 bebeluşi cu vârsta sub un an au fost confirmaţi cu rujeolă de la începutul anului până pe 21 decembrie.
  • 827 de cazuri de rujeolă au fost confirmate la copii cu vârste cuprinse între un an şi patru ani. Cei mai mulţi dintre copii nu au primit nicio doză de vaccin ROR.
  • 355 de copii cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani au fost confirmaţi cu rujeolă de la 1 ianuarie până pe 21 decembrie 2016. Imensa majoritate a acestora nu au fost vaccinaţi deloc împotriva rujeolei.
  • 177 dintre persoanele confirmate cu rujeolă de la începutul anului până pe 21 decembrie au peste 20 de ani. Cei mai mulţi dintre adulţii confirmaţi cu rujeolă nu au primit nicio doză de vaccin ROR.

Administrarea unei doze de vaccin îi protejează pe 93% dintre cei expuşi la virusul rujeolic. După a doua doză, protecţia creşte până la 97%, informează Ministerul Sănătăţii.

De la începutul anului până la data de 21 decembrie, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă sunt în judeţele Arad (461 de cazuri confirmate), Mureş (253 de persoane confirmate cu rujeolă), Timiş (282 de îmbolnăviri), judeţe în care numărul persoanelor confirmate cu rujeolă continuă să crească.

Pe 16 decembrie, autorităţile au anunţat că doi copii din Craiova au murit din cauza rujeolei. Niciunul nu fusese vaccinat împotriva bolii; unul dintre copii nici măcar nu avea medic de familie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: