AcasăADVERTORIALEști însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare în cele mai bune condiții. Perioada sarcinii poate fi foarte stresantă, mai ales pentru persoanele perfecționiste, care se preocupă intens în legătură cu fiecare detaliu în parte. De aceea, cele nouă luni devin adesea apăsătoare atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru copil și tată. Înainte de a te îngrijora cu privire la cel mai bun model de cărucior pentru bebeluși sau cea mai bună pompă pentru sân, asigură-te că îi oferi celui mic șansa de a se dezvolta într-un context cât mai liniștit și mai pașnic.

Descoperă cele mai importante aspecte la care să fii atentă pe parcursul sarcinii

Creează un mediu calm și liniștit în jurul tău în timpul sarcinii.

Mai important decât orice obiect de care să dispui până la naștere este calitatea vieții intrauterine pe care o oferi copilului tău. Pentru a se dezvolta armonios, acesta are nevoie ca tu să fii calmă și relaxată, să nu trăiești emoții prea puternice și să fii lipsită de stres. Chiar dacă acest lucru nu este posibil 100%, este indicat să eviți situațiile în care devii anxioasă, furioasă sau neliniștită. De echilibrul tău intern depinde modul în care copilul tău va evolua pe parcursul vieții.

Continuă să ai o viață activă, dacă nu există contraindicații din partea medicului.

Consultă-te cu medicul, iar dacă acesta nu îți face alte recomandări pe baza analizelor tale, păstrează un stil de viață activ, la intensitate moderată. Astfel, starea ta de spirit va fi una bună, iar corpul tău va suporta mai ușor dificultățile ce apar în timpul sarcinii. Acest lucru te ajută să ții la distanță și depresia care poate apărea în această perioadă. 

Acceptă ajutor din partea celor din jur.

Chiar dacă vrei să rămâi independentă, există momente în care este recomandat să accepți ajutorul celor din jur, mai ales dacă te simți copleșită de toate schimbările care pot apărea. În cazul anumitor persoane, sarcina poate fi foarte dificilă, iar sprijinul acordat de cei apropiați te poate ajuta să faci față cu brio provocărilor, fără să afectezi fătul.

Evită schimbările majore.

Cu excepția cazurilor speciale, atât timp cât ești însărcinată ar trebui să eviți modificări importante în viața ta, precum mutarea în altă locuință, schimbarea job-ului sau altele. Fie că vrei, fie că nu, astfel de evenimente te supun la un stres suplimentar, iar acesta va fi resimțit de copilul tău.

Pregătește-te cu ajutorul cursurilor și resurselor educative.

În ziua de astăzi, informațiile utile pot fi obținute foarte ușor de viitoarele mămici, cu ajutorul resurselor online și cu sprijinul specialiștilor, prin programe educaționale și ateliere. Urmează un curs de educație prenatală, precum cel oferit de Clinica-Hope.ro, unde vei putea afla tot ce te interesează despre sarcină și naștere. Astfel, te vei simți mai pregătită și vei fi în controlul situației.

Pe perioada celor nouă luni, starea ta mentală este cel mai important aspect de care trebuie să ai grijă, iar restul lucrurilor se vor rezolva de la sine! Pune în aplicare măsurile recomandate mai sus, iar bebelușul va veni pe lume fericit!

Sursa foto: Unsplash.com. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc