Acasă STIRI EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Examenul din acest an, pe broșuri. Precizări secretar de...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Examenul din acest an, pe broșuri. Precizări secretar de stat în Ministerul Educației

[ad_1]

Vreme frumoasă și caldă, apropiată de normalul climatologic pentru sfârșitul lunii martie. Din aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, iar precipitațiile vor fi excedentare.

De la jumătatea lunii aprilie, valorile termice devin normale.

ANM, prognoza meteo în weekend

”În acest weekend și săptămâna viitoare, vom avea temperaturi maxime care se vor încadra între 9 și 17-18 grade Celsius”, a declarat șefa ANM, Elena Mateescu.

Vom mai avea minime negative în special în depresiunile din estul Transilvaniei sau în partea nordică a țării. Vor coborî temperaturile la -5 – 0 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde este posibil să avem, la periferie, -2… -1 grad în următoarele dimineți.

Dar, pe parcursul zilei, vor fi în creștere, caracterizând o vreme frumoasă și caldă, apropiată de normalul climatologic pentru sfârșitul lunii martie. Ploi vor fi în partea de nord-vest a țării, la munte urmează precipitații mixte.

ANM, prognoza meteo în aprilie

”Actualizarea pentru următoarele patru săptămâni indică pentru săptămâna 29 martie – 5 aprilie, în general, temperaturi ușor mai ridicate față de această săptămână și o tendință de deficit a cantităților de precipitații și acest semnal pare să se mențină până la jumătatea lunii aprilie, după care, a doua jumătate a lunii aprilie vine cu valori de temperaturi apropiate de normal, iar tendința de deficit rămâne de interes și pentru săptămâna 19-26 aprilie” a mai  spus Elena Mateescu, director ANM potrivit DCNews

Din aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, iar precipitațiile vor fi excedentare. De la jumătatea lunii aprilie, valorile termice devin normale.

29 martie – 5 aprilie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

12 – 19 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

19 – 26 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: