AcasăALERTAEvaziune fiscală de 1,8 milioane euro în cartelul fierului vechi din Hunedoara

Evaziune fiscală de 1,8 milioane euro în cartelul fierului vechi din Hunedoara

Un grup de 11 persoane, din municipiul Hunedoara, este învinuit de o evaziune fiscală în sumă de 1,8 milioane euro, realizată prin diverse operaţiuni financiare derulate în cadrul unor firme care au ca obiect comercializarea fierului vechi.

Grupul, din care fac parte persoane cunoscute din Hunedoara, a fost dus la audieri, luni dimineaţa, la sediul poliţiei municipale, de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, ancheta urmând să continue apoi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

„Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu  produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA”, a informat DIICOT.

Procurorii spun că învinuiţii au achiziţionat mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat apoi pentru derularea de achiziţii intracomunitare. Rolul acestor firme era acela de a fi interpuse în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara.

Societăţile intermediare controlate de către învinuiţi facturau mărfurile achiziţionate din UE  către societăţile comerciale beneficiare, fără calculul legal al TVA-ului datorat bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import realizand o fraudă de tip „carusel”.

În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA-ul şi  practicau un preţ de vânzare diminuat faţa de preţul real al mărfurilor.

Acţiunea de depistare a fraudelor a beneficiat de suportul tehnic şi informativ al SRI şi DGPI.

2 COMENTARII

  1. Poate ca acum se va face ceva concret. Ca au mai avut dosarul Hidra si sta bine-mersi la judecata de ani buni. Pacat de munca politistilor si procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc