Acasă Lifestyle Expoziție de porumbei la Giroc

Expoziție de porumbei la Giroc

Sute de porumbei de rasă, dar și găini uriașe pot fi văzute în acest week-end la Giroc, unde are loc expoziţia organizată de Asociaţia „Fauna Banatului”.

Nu mai puțin de 800 de porumbei sunt expuși la Giroc în aceste zile de către cei 94 de crescători veniți aici la târgul organizat de către Asociaţia „Fauna Banatului”. Tot aici, curioșii pot vedea și câteva exemplare inedite de găini uriașe, zburătoarele valorând chiar și câteva mii de euro.

Expoziția are loc la Trio Events, pe Calea Timişoarei nr. 9, iar printre sutele de exemplare aici se pot vedea cele de origine autohtonă, Jucător de Timişoara şi Roller de Timişoara. Aceste două rase au fost create la finele secolului XIX, de către nemţii care trăiau în oraşul de pe Bega, ele au supravieţuit până astăzi. ÎDin păcate, în capitala Banatului mai există doar câțiva pasionaţi care se ocupă de creşterea şi îmbunătăţirea acestor rase, speranţa venind din Germania, unde există chiar şi cluburi dedicate porumbeilor de Timişoara.

Pe lângă cele două rase de porumbei cu o istorie bogată în spate, vizitatorii pot admira și o altă rasă impreionantă, respectiv Uriașul maghiar. Prețurile pentru un porumbel din această rasă pot fi de câteva sute de euro, însă există exemplare care s-au vândut și cu peste 3000 de euro unor pasionați arabi.

Pe lângă porumbei, cei care calcă pragul acestei expoziţii pot vedea şi mai multe rase de găini, cele mai spectaculoase fiind cele gigant, din rase precum Brahma, Cochinchina, Orpington sau Rhode Island. În general, găinile şi cocoşii din aceste rase sunt destinate doar pasionaţilor, un exemplar putând ajunge şi la 300 de lei.

Expoziţia poate fi vizitată astăzi până la ora 13.30. Intrarea costă 5 lei pentru adulţi, iar în cazul copiilor accesul este gratuit.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: