Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Expoziţie la Muzeu

Expoziţie la Muzeu

„Sentimentul naturii” este numele expoziţiei de pictură vernisată ieri la Palatul Magna Curia din Deva. Expoziţia cuprinde creaţiile artistei plastice hunedorence, Adriana Popa Cănija.

Hunedoreanca Adriana Popa Cănija, orginară din satul Bârsău, comuna Hărău este absolventă a Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj Napoca şi membră a Uniunii Artiştilor Platici din România. Expoziţia „Sentimentul naturii” este cea de-a cincea pe care artista o aduce în faţa iubitorilor de pictură din Deva, după anul 2002. La acestea se adaugă câteva zeci de prezenţe în cadrul unor expoziţii colective organizate atât în ţară, la Bucureşti, Bacău, Arad, Piatra Neamţ, Timişoara sau Iaşi, cât şi în străinătate în Ungaria, Belgia, Franţa, Spania sau Republica Moldova.

Muzeul din Deva a fost în ultimii ani aproape de artiştii plastici hunedoreni, de iubitorii de frumos. Această expoziţie este prima din 2014, dar evenimente de acest gen vor mai fi cu siguranţă. Suntem deschişi tuturor artiştilor plastici care doresc să expună pe simezele Palatului Magna Curia, a declarat managerul MCDR Deva, Liliana Ţolaş.

Tablourile artistei prezintă natura în diferite forme , ele fiind realizate  în diverse tehnici de pictură, folosind ca o constantă tonurile calde.

Expoziţia „Sentimentul naturii” este legată de propria mea trăire şi legătură cu natura. Cred că această relaţie directă am simţit-o atunci când am îmbrăţişat un copac într-o zi de vară, un nuc bătrân care mi-a transmis ceva. Atunci am simţit că eu sunt o mică părticică dintr-o natură care are un ciclu al ei, o fiinţă vie care este lângă noi şi ne influenţează. Prin lucrările mele am încercat să spun ceea ce simt când privesc natura. De asta nu am făcut un peisaj clasic, ci fiecare pictură reprezintă o stare în faţa naturii”, spune Adriana Popa Cănija.

Expoziţia „Sentimentul naturii” poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 09:00 – 17:00, reprezentanţii MCDR declarând că tablourile vor fi expuse cel puţin până la jumătatea lunii viitoare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: