Acasă STIRI Fără electricitate în stațiunea Parâng

Fără electricitate în stațiunea Parâng

[ad_1]

A nins abundent la munte în această noapte. Crengile mai multor arbori au cedat sub greutatea zăpezii și au căzut peste linia care alimentează cu electricitate stațiunea montană Parâng. În aceste condiții nu funcționează nicio instalație de transport pe cablu, iar în munte cabanierii, care au, au pus în funcție generatoarele.

Stâlpi rupți, cabluri la pământ

Sunt deja câteva ore fără curent în stațiunea montană Parâng. Potrivit reprezentanților administrației locale, sunt cel puțin doi stâlpi de energie rupți, care trebuie înlocuiți, dar și mai multe cabluri de alimentare care au fost afectate, după ce mai mulți arbori și crengi de mari dimensiuni s-au rupt sub greutatea zăpezii și au căzut peste liniile de curent electric ce alimentează stațiunea montană.

Problemele la rețeaua de energie electrică au apărut în zona drumului județean care merge în Parâng și este afectată întreaga stațiune montană.

Echipe mixte sunt în teren care îndepărtează copacii și crengile care au căzut peste firele de electricitate. Cei doi stâlpi doborâți la pământ vor fi și ei înlocuiți. Reparațiile în urma cărora stațiunea montană Parâng ar urma să fie realimentată cu energie electrică sunt estimate a fi finalizate în această după-amiază.

Curent de la generatoare

În Parâng nu se află prea mulți turiști la acest moment. Cei care aveau de gând să urce vineri dimineață nu o pot face, pentru că fără curent nu funcționează nici telescaunele.

În munte, cabanele au electricitate de la generatoarele de curent.

Aproape un metru de zăpadă

Șeful Salvamont Petroșani, Remus Popescu, spune că zăpada căzută în ultimele ore ajunge la 80 de centimetri. Și asta în zona domeniului schiabil, pentru că la creastă, unde e și viscolită, stratul de zăpadă e mult mai mare.

Avertizarea risc de avalanșă a fost și ea actualizată. Și asta tot din cauza ninsorii din ultimele ore. În Parâng, la peste 1800 metri altitudine, dincolo de domeniul schiabil, e risc de avalanșă de gradul 5.

La munte ninge în continuare, dar și viscolește.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

De ce trebuie să ţii cont când cumperi un cărucior pentru copilul tău

Achiziţionarea unui cărucior pentru un copil necesită timp şi bani şi este o investiţie importantă care necesită analizarea opţiunilor existente şi chiar...

Reciclarea, responsabilitatea antreprenorului modern și atent

Adaptarea afacerii la cerințele de pe piață vine în mod firesc la un moment dat în direcția dezvoltării și presupune de multe...

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: