Acasă SPORT Federația Română de Fotbal a inaugurat la Timișoara Centrul de Excelență Tricolor11

Federația Română de Fotbal a inaugurat la Timișoara Centrul de Excelență Tricolor11

Centrul de Excelență Tricolor11 Timișoara, al doilea la nivel național din seria de opt pe care Federația Română de Fotbal le va deschide până în 2018, a fost inaugurat oficial

La eveniment au fost prezenți elevii care țintesc performanța sportivă, glorii ale fotbalului timișean, foști internaționali, părinți, profesori și staff tehnic, reprezentanți ai partenerilor care au realizat acest proiect, Federația Română de Fotbal și Primăria Municipiului Timișoara.

Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, Călin Dobra, vicepreședine al Consiliului Județean Timiș, Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara, Matei Suciu, senator Timiș, Ion Sima, Inspector Școlar Județean adjunct, Călin Rosenblum, directorul Liceului cu Program Sportiv Banatul s-au numărat printre oficialitățile din Timiș prezente la eveniment. Lor li s-au alăturat numeroși oameni de fotbal precum Paul Codrea, Cosmin Contra, Adrian Săvoiu, Florin Bătrânu, Petre Vlătănescu, Viorel Vișan, Valentin Velcea, Jackie Ionescu, Emerich Dembrovchi, Alin Artimon, fostul arbitru Nicolae Grigorescu și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, președintele Răzvan Burleanu, secretarul general Radu Vișan, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, managerul pentru dezvoltare regională Marcel Pușcaș, managerul pentru dezvoltare fotbalistică Ciprian Paraschiv, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, managerul departamentului competiții copii și juniori Pavel Velcotă.

Cei 27 de tineri din Centrul de Excelență Tricolor11 Timișoara beneficiază de asistență tehnică, instruire sportivă, instruire școlară și de un calendar de competiții intens.
Festivitatea a fost urmată de un meci amical pe care Tricolor11 Timișoara l-au disputat, pe noul teren sintetic ce a fost inaugurat cu această ocazie, în fața juniorilor de la Vojvodina Novi Sad. Oaspeții au reușit să se impună cu 2-0, la pauză scorul fiind egal.
► Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal: ”Astăzi suntem fericiți să înscriem Timișoara și Banatul pe harta talentelor și infrastructurii sportive pentru copii. Și să inaugurăm, în plus, și un teren de fotbal dedicat activității Centrului, doar un pas din programul nostru de dezvoltare a infrastructurii fotbalistice din România. Din toți jucătorii care au îmbrăcat tricoul echipei naționale începând cu 1922 și până azi, județul Timiș se poate mândri cu o performanță aparte. Este județul care a furnizat cei mai mulți tricolori, exceptând Bucureștiul, este zona în care s-au născut 66 dintre eroii Echipei Naționale din toate timpurile. Și de aceea, am toată convingerea că Centrul Tricolorii Timișoara se va înscrie în acest parcurs al performanței! Le mulțumesc, înainte de toate, acestor copii minunați care și-au dorit și au ales performanța, părinților și profesorilor lor, pentru dedicare și încredere, autorităților locale și partenerilor care ne-au ajutat să implementăm acest proiect vital. Nu în ultimul rând, le mulțumesc gloriilor fotbalului prezente astăzi la această inaugurare. Cu experiența și mărturia performanțelor lor putem clădi noile rezultate mari ale fotbalului românesc!”

► Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara: ”Sunt fericit că putem să inaugurăm în Timișoara un Centru de Excelență în fotbal, care, cu siguranță, va oferi posibilitatea copiilor dintr-o mare parte a țării să se pregătească pentru performanță. Este cel mai lăudabil proiect din fotbal din ultimii 25 de ani, dacă în anii ’90 am avut performanțe înalte în fotbal, asta s-a datorat unui proiect de creștere a copiilor care a funcționat cu ceva ani în urmă. Mă bucur să îi revăd și pe Paul Codrea, pe Cosmin Contra, care sunt alături de noi. Ne asumăm răspunderi prin acest proiect, ar fi mult mai comod să stăm deoparte. Voi avea o întâlnire cu toți parlamentarii din Timiș prin care să solicit o punere la punct a legislației, încât ceea ce vrem să facem pentru binele României să aibă un cadru legislativ în care să se poată promova proiectul. Mult succes!”

Primul Centru de Excelență Tricolor11, cel din Târgu Mureș, a fost deschis oficial sâmbătă, 19 septembrie, în prezența a peste o sută de persoane. Ceremonia de la Târgu Mureș a fost urmată de victoria echipei Tricolor11 în Liga Elitelor U17, 3-2 cu Pandurii Tg. Jiu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: