Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Festivalul Baroc la Timişoara

Festivalul Baroc la Timişoara

Festivalul Baroc a început la Timişoara, manifestarea urmând să se desfăşoare până duminică. În programul anunţat de organizatori sunt înscrise o paradă a costumelor de epocă, expoziţii de arme din perioada medievală şi de documente care arată modul în care a evoluat cetatea Timişoara, teatru de păpuşi, chiar şi un curs de dans baroc.

Vineri, de la ora 16.00, Piaţa Unirii va fi gazda unei ‘Reinterpretări a barocului în modernitate’ , iar de la ora 18.00, în Piaţa Operei va fi deschisă o expoziţie de documente de epocă şi imagini reprezentând uniforme militare ale Garnizoanei Cetăţii Timişoarei şi ale unităţilor imperiale în perioada barocă.

Sâmbătă, la ora 11.00, Teatrul Merlin deschide ziua evenimentelor la Sala Baroc a Muzeului de Artă, cu spectacolul “Giovannino” , după care Cluburile Lions “Diamond”, “Iris”, “Leo” Timişoara şi Asociaţia “Camarila Culturală” organizează o expoziţie de măşti din perioada barocă, care vor fi scoase la vânzare, sumele adunate urmând a fi folosite în scopuri caritabile.

De la ora 12.00 va începe Parada costumelor de epocă pe traseul Piaţa Unirii – str. Eugeniu de Savoya – str. Mărăşeşti – Sinagogă, la care va fi prezentă şi Fanfara Timişoara Big Band.

Prima ediţie a Festivalului Baroc se va încheia duminică, la ora 19.30, în Piaţa Unirii, cu un show de manipulare a focului susţinut de Trupa “Shadows”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: