AcasăSTIRIFestivalul Baroc la Timişoara

Festivalul Baroc la Timişoara

Festivalul Baroc a început la Timişoara, manifestarea urmând să se desfăşoare până duminică. În programul anunţat de organizatori sunt înscrise o paradă a costumelor de epocă, expoziţii de arme din perioada medievală şi de documente care arată modul în care a evoluat cetatea Timişoara, teatru de păpuşi, chiar şi un curs de dans baroc.

Vineri, de la ora 16.00, Piaţa Unirii va fi gazda unei ‘Reinterpretări a barocului în modernitate’ , iar de la ora 18.00, în Piaţa Operei va fi deschisă o expoziţie de documente de epocă şi imagini reprezentând uniforme militare ale Garnizoanei Cetăţii Timişoarei şi ale unităţilor imperiale în perioada barocă.

Sâmbătă, la ora 11.00, Teatrul Merlin deschide ziua evenimentelor la Sala Baroc a Muzeului de Artă, cu spectacolul „Giovannino” , după care Cluburile Lions „Diamond”, „Iris”, „Leo” Timişoara şi Asociaţia „Camarila Culturală” organizează o expoziţie de măşti din perioada barocă, care vor fi scoase la vânzare, sumele adunate urmând a fi folosite în scopuri caritabile.

De la ora 12.00 va începe Parada costumelor de epocă pe traseul Piaţa Unirii – str. Eugeniu de Savoya – str. Mărăşeşti – Sinagogă, la care va fi prezentă şi Fanfara Timişoara Big Band.

Prima ediţie a Festivalului Baroc se va încheia duminică, la ora 19.30, în Piaţa Unirii, cu un show de manipulare a focului susţinut de Trupa „Shadows”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc