Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Festivalul Inimilor aduce la Timișoara folclorul internațional și o paradă a portului...

Festivalul Inimilor aduce la Timișoara folclorul internațional și o paradă a portului popular

La fel ca și în alți ani, Festivalul Inimilor aduce pe scena Grădinii de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara un regal folcloric cu artişti din întreaga lume. Cea de-a XXIX-a ediţie a sărbătorii internaţionale a folclorului se desfășoară în perioada 4 – 8 iulie și se va bucura de prezența unor artiști din ţări precum Ungaria, Bulgaria, Italia, Mexic, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina şi Georgia.

România va fi prezentă pe scena din Parcul Rozelor, prin prestigioase colective artistice din Craiova, Târgu Mureş, Tulcea, Timişoara, Oradea, Arad, Reşiţa, Bistriţa, Caransebeş.

“Organizat de Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, festivalul a ajuns la cea de-a XXIX-a ediţie a sărbătorii internaţionale a folclorului, care se va bucura de participarea extraordinară a unor artişti reprezentând ţări precum Bulgaria, Georgia, Italia, Mexic, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina şi Ungaria”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

În mod tradiţional, artiştii participanţi la festival vor prezenta o paradă a porturilor populare din ţările şi zonele pe care le reprezintă, după ce vor depune, joi seara, la Monumentul Crucificării din faţa Catedralei Mitropolitane, ridicat în memoria martirilor Revoluţiei din 1989 de la Timişoara, o coroană de flori. Parada portului popular va urma apoi traseul tradiţional, spre Opera Naţională Română Timişoara – Primărie – Parcul Rozelor.

Festivalul Inimilor este primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronajul UNESCO.

Ultima zi a festivalului va aduce în spaţiul Muzeului Satului Bănăţean dans, muzică şi porturi tradiţionale, dimineaţa, iar de la ora 19.30 spectacolul revine în Parcul Rozelor, unde ansamblurile participante vor oferi un regal folcloric.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Gardul electric: CE trebuie să știi înainte să cumperi unul?

Poate că și tu ai auzit tot mai mult despre gardurile electrice în ultima vreme. Într-adevăr, de câțiva ani, acestea au devenit...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: