Acasă STIRI Festivalul Lubeniței de la Gottlob a ajuns la a zecea ediție

Festivalul Lubeniței de la Gottlob a ajuns la a zecea ediție

Festivalul Lubeniței de la Gottlob a ajuns la ediția cu numărul zece, iar spre deosebire de cele anterioare această ediție are loc pe parcursul a două zile.

Gottlob este din nou în sărbătoare. Programat inițial să aib loc pe parcursul unei singure zile, astăzi, de Sfânta Mărie Mare, Festivalul lubeniței din comuna timișeană va avea loc în acest an două zile. Planurile s-au schimbat după ce Guvernul le-a oferit bugetarilor o mini-vancață de cinci zile, spune primarul din Gottlob, Gheorghe Nastor.

“Inițial am zis că ținem doar o zi, fiind în mijlocul săptămânii și lumea neavând liber a doua zi. Sigur că ar fi fost mai complicat un pic, fiind și o ediție aniversară, a zecea. În urma deciziei Guvernului de a acorda atâtea zile libere, am modificat și noi programul. Având în vedere că se anunță un aflux de tineri și nu numai, am zis să facem și a doua seară. A fost un pic mai complicat până am găsit și soliștii pentru a doua seară”, spune Gheorghe Nastor.

Din următorii ani, Festivalul lubeniței ar putea fi devansat, deoarece fructele se coc mai devreme și există riscul ca producătorii să nu mai aibă ce să vândă.

“Același fenomen îl avem și acum, doar că am luat măsuri din timp și producătorii și-au mai reținut din stocuri pentru a satisface festivalul de lubeniță. De vreo câțiva ani de zile se coace mai repede, schimbările climatice dar și tehnologia și acesta e cursul. Trebuie să ne armonizăm cu producția și cu perioada ei de coacere ca să aibă efectul scontat”, a mai declarat primarul Gheorghe Nastor.

Festivalul Lubeniţei va începe la ora 18:00, cu un alai în frunte cu majorete şi fanfare. De la ora 20:00 va fi muzică populară cu formaţia General, iar apoi tinerii se vor delecta cu Andreea Bălan. La miezul nopții vor fi focuri de artificii. Mâine sunt premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive, cea mai frumoasă gospodărie și cele mai în vârstă cupluri, iar seara va avea loc un concert cu trupa Bambi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: