Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Filmul ”Domestic” al deveanului Adrian Sitaru deschide festivalul Cinecultura la Timișoara

Filmul ”Domestic” al deveanului Adrian Sitaru deschide festivalul Cinecultura la Timișoara

Filmul ”Domestic” al apreciatului regizor devean Adrian Sitaru va deschide Festivalul Cinecultura care se desfășoară în perioada 10 – 14 martie 2014 în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. 

Festivalul Cinecultura reunește producții – altele decât americane –  prezentate în limba originală, cu subtitrări în limba engleză sau în limba română. Evenimentul este organizat de lectori, profesori și studenți din Timișoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara. Prima ediție a acestui festival dedicat cinefililor a avut loc în anul 2010, de atunci fiind prezentate publicului iubitor al artei cinematografice nu mai puțin de 36 de producții din 14 țări.

La această ediție va fi un program  variat, cu filme din România, Peru, Franța, Serbia, Germania, Italia, Brazilia, Portugalia și Spania,  printre care producții premiate, clasice în țările de origine, dar și câteva filme care vor fi prezentate pentru prima data în România. Elementul comun regăsit în filmele din cadrul ediției aniversare a festivalului Cinecultura este faptul că toate filmele sunt comedii, începând de la comedia ușoară cu gangsteri, trecând prin comicul suprarealist specific comediei fantastice și ajungând până la tragicomedia melancolică”, a declarat Alina Baciu, directorul Centrului Cultural German din Timișoara.

Fimul tânărului regizor Adrian Sitaru va fi proiectat luni, 10 martie, la ora 19:00. Marți, 11 martie, rulează, de la ora 18:00, ”Pantaleon y las visitadoras” (Peru/Spania), iar de la ora 20:00 ”Queen of Montreuil (Franța). Miercuri, 12 martie, de la ora 18:00, va fi proiectat filmul sârbesc  ”Lajanje na zvezde”, iar de la ora 20:00 filmul german ”Soul Kitchen” în regia lui Fatih Akin

Joi, 13 martie, programul festivalului începe la ora 18:00 cu ”Magnifica Presenza” (Italia) și continuă de la ora 20:00 cu ”O Palhaco” (Brazilia). Vineri, 14 martie, în ultima zi a festivalului, cinefilii vor vedea, de la ora 18:00, ”Tudo isto e fado” (Portugalia) și de la ora 20:00 ”El bosque animado” (Spania).

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: