Acasă ECONOMIE Premiat cu aur / Filtrul care reduce consumul de carburant, va intra...

Premiat cu aur / Filtrul care reduce consumul de carburant, va intra pe piaţă peste o lună

Inventatorul român Corneliu Birtok-Baneasa a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova din cadrul Concursului international Bruxelles-EUREKA.

In cadrul Salonului Innova Bruxelles, Corneliu Birtok-Baneasa a mai fost răsplîtit cu Premiul special ARCA ce i-a fost oferit de către delegația de inventatori din Croația, reusita inginerului auto roman încununând eforturile sale din ultimii patru ani în domeniul creării și perfecționării filtrelor de aer supraaspirante inversate.

Filtrul de aer ce reduce consumul de carburant cu aproape 15% va putea fi găsit în magazinele de specialitate peste o lună de zile, dispozitivul inventat de Corneliu Birtok Băneasă fiind prezentat în aceste zile la un salon internaţional de inventică, de la Bruxelles. Un filtru va costa circa 350 de lei, preţul de raft, pentru intreg dispozitivul.

Filtrul de aer supra aspirant inversat-cum se numeşte invenţia- uimea lumea ştiinţifică în urmă cu patru ani, când tânărul inventator din Deva l-a prezentat pentru prima oară, la stadiul de prototip. Au urmat zeci de recunoaşteri internaţionale, de la Bruxelles, până la Moscova, chiar şi în Kuweit, iar invenţia a atras atenţia mai multor investitori.

La capătul a mii de ore de muncă, invenţia a trecut de la stadiul de prototip la cel de produs de serie.

Filtrul de aer inventat de Corneliu Birtok Băneasă, ajuns acum la stadiul de produs de serie, a fost prezentat la Salonul Innova, din cadrul Concursului Internaţional de inventică EUREKA, Bruxelles, 15-17 noiembrie.

„În urmă cu patru ani participam, pentru prima oară, la un salon internaţional de inventică, iar acela a fost, ca o fericită coincidenţă, chiar Salonul Innova de la Bruxelles. Am fost sprijinit atunci de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANSC), instituţie care a avut încredere în ideile mele şi m-a selectat în delegaţia României. A fost primul pas pe drumul unei colaborări continue. Fără să exagerez, pot spune că ANCS a avut un rol esenţial în ascensiunea mea profesională, în care am plecat de la o idee şi am ajuns până la un produs omologat”, a completat inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă.

Cu ajutorul unor oameni care au avut încredere în ideile sale şi au finanţat o linie de producţie, Corneliu Birtok Băneasă speră să demonstreze că şi în România se poate face treabă bună. De aceea, filtrul de aer special se va produce în ţară.

„Drumul de la planşetă spre linia de producţie este unul destul de greu. Este nevoie de foarte multe avize, testări. Chiar dacă unii se plâng de birocraţia din România, eu am fost sprijinit de instituţiile avizate în acest proiect”, a recunoscut Corneliu Birtok Băneasă.

Palmaresul inventatorului devean este impresionant. De-a lungul anilor, el a reuşit să obţină 11 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz, dar şi mai multe premii speciale, printre care şi „cel mai bun inventator al Salonului de inventică de la Moscova”, salon apreciat ca fiind unul dintre cele mai mari din lume.

Comentarii

comentarii

1 COMENTARIU

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: