Acasă STIRI ARAD "Flori de mină” maramureșene - expuse la Arad

“Flori de mină” maramureșene – expuse la Arad

Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Muzeul Mineralogiei “Victor Gorduza” din Baia Mare, prezintă publicului expoziţia “Flori de mină din Maramureş”, a informat luni managerul instituţiei de cultură arădene, dr. Florin Hălmăgean.

Potrivit acestuia, expoziţia va fi organizată în cadrul secţiei de Ştiinţele Naturii, vernisajul urmând a avea loc marţi, 3 iulie, la ora 16.00.

Curatorul expoziţiei, Anca Cocota, a spus că vor putea fi văzute 46 de eşantioane minerale, din toate clasele sistematicii mineralogice, minerale cu un colorit bogat, cu forme diverse şi estetică deosebită, unele dintre acestea expuse pentru prima oară în afara spaţiului muzeal propriu.

“Numărul impresionant de eşantioane minerale cu calităţi estetice deosebite, recoltate din minele din jurul oraşului Baia Mare, oferă regiunii dreptul de a fi considerată cea mai bogată deţinătoare de flori de mină din România. Aceasta este binecunoscută pe plan naţional ş internaţional datorită organizării de-a lungul timpului a 135 de expoziţii temporare, din care 90 de expoziţii în România şi 45 în importante oraşe europene din Austria, Franţa, Ungaria, Olanda, Germania, Belgia şi Monaco, a declarat presei Cocota.

Ea a adăugat că arădenii vor putea să cunoască o parte a patrimoniului Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, care este cel mai reprezentativ muzeu cu acest specific din ţară şi deţine una din cele mai mari colecţii regionale de minerale din Europa.

“Prin valoarea deosebită a patrimoniului muzeal, prin modul de prezentare şi organizare a expoziţiei permanente, precum şi prin numeroasele expoziţii realizate în străinătate, Muzeul Judeţean de Mineralogie ‘Victor Gorduza’ Baia Mare s-a impus în cadrul muzeelor din ţară, ca o unitate reprezentativă pentru muzeologia românească din domeniul ştiinţelor naturii”, a adăugat curatorul expoziţiei.

Expoziţia “Flori de mină din Maramureş” va putea fi vizitată în cadrul Complexului Muzeal Arad până în data de 27 septembrie a.c..

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: