Acasă STIRI ARAD Fosta închisoare din Arad va fi renovată și va deveni obiectiv turistic

Fosta închisoare din Arad va fi renovată și va deveni obiectiv turistic

Consiliul Judeţean (CJ) Arad va renova, pentru a include în circuitul turistic, fosta închisoare a Comitatului Arad, un palat vechi de două secole aflat în centrul municipiului Arad, investiţiile ridicându-se la aproximativ patru milioane de lei.

Clădirea istorică este situată pe bulevardul Revoluţiei, în apropiere de Palatul Administrativ, iar acolo a funcţionat, începând cu anul 1821 până în perioada Revoluţiei de la 1848-1849, închisoarea Comitatului Arad.

Palatul a găzduit, în ultimele decenii ale perioadei comuniste şi după Revoluţie, sediile principalelor ziare din judeţ, iar astăzi este ocupat de birourile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică şi ale Direcţiei de Programe din cadrul CJ Arad.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, miercuri, că lucrările de reabilitare a imobilului vor costa aproximativ patru milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul judeţean. Se vor renova interioarele, va fi consolidată structura clădirii şi va fi schimbat acoperişul.

La finalul lucrărilor, imobilul va fi introdus în circuitul turistic, printr-o colaborarea cu muzeul judeţean.

“Am discutat cu conducerea Complexului Muzeal Arad în vederea realizării, în clădirea renovată, a unui muzeu al oraşului Arad, care să pună în valoare o parte din exponatele care, din lipsă de spaţiu, zac astăzi în depozit. Lucrările estimăm că se vor încheia în această toamnă şi, până atunci, vom pregăti clădirea pentru destinaţia pe care urmează să o primească”, a declarat Cionca.

În afară de foste celule de detenţie aflate în subsol, autorităţile vor să pună în valoare şi Sala “Iuliu Maniu”, în care, în 13 -14 noiembrie 1918, au avut loc tratativele istorice pentru viitorul Transilvaniei. 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: