Acasă STIRI Fostul primar din Lupeni, achitat în dosarul instrumentat de DNA

Fostul primar din Lupeni, achitat în dosarul instrumentat de DNA

[ad_1]

După aproape cinci ani de la momentul în care a ajuns pe rolul Tribunalului Hunedoara, dosarul în care fostul primar al municipiului Lupeni a fost acuzat de abuz în serviciu de procurorii anticorupție a primit sentința de la instanța de fond. Toți cei trei inculpați din dosar au fost achitați.

Achitare pe linie

Abia la al optulea termen instanța de la Tribunalul Hunedoara a pronunțat sentința în dosarul de abuz în serviciu al fostului primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță. Atât fostul edil, cât și ceilalți doi inculpați din dosar, au fost achitați.

Astfel, în privința lui Cornel Resmeriță, judecătorul de la Tribunalul Hunedoara a dispus achitarea pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Aceeași soluție a fost dată și în cazul lui Cristofor Condoiu.

Și cel de al treilea inculpat, Miron Gărdean, administratorul Termogaz Company, a fost achitat pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.

Au rămas cu sechestrul

Judecătorul de la Tribunalul Hunedoara a lăsat nesoluționată acțiunea civilă înaintată de Primăria municipiului Lupeni și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, continuatorul fostului Minister al Turismului.

Rămâne menținut sechestrul asigurator dispus în dosar prin ordonanța DNA.

În cazul lui Cirstofor Condoiu sunt sub sechestru un Logan și două remorci. Procurorii DNA au pus sechestru pe un imobil deținut de fostul primar Cornel Resmeriță.

În cazul afaceristului Miron Gărdean, sechestul asigurator este menținut pe 44 de acțiuni pe care acesta la deține la Termogaz Company.

Sechestrul asigurator este stabilit până la concurența sumei de 2.577.869,11 lei.

Sentința pronunțată luni de Tribunalul Hunedoara nu e definitivă. Poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Fostul primar al Lupeniului, Cornel Resmeriţă (primar în exercițiu la acel moment) şi Cristofor Alin Condoiu – la data comiterii faptei şef al Biroului de achiziţii şi investiţii din cadrul primăriei municipiului Lupeni, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, într-un dosar instrumentat de DNA și disjuns din mai celebrul ”Gala Bute” în care este judecat fostul ministru al Turismului, Elena Udrea. În dosarul lui Cornel Resmeriță a fost trimis în judecată și omul de afaceri Miron Dorel Gărdean, la data faptei acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, acesta fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„La data de 11 noiembrie 2011, inculpatul Resmeriță Cornel, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea inculpatului Gărdean Miron Dorel, a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanţat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja. Acest contract a fost atribuit de inculpații Cornel Resmeriţă și Condoiu Cristofor – Alin cu încălcarea atribuțiilor de serviciu care le reveneau conform dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare și prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea prețului cu suma de 3.364.144,86 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât și un folos necuvenit obținut de SC Termogaz Company SA”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie.

Procurorii spuneau că deși cei doi cunoșteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a stațiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceștia au acceptat prețul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale, după cum a reieşit din cercetări. Cea mai mare parte a preţului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21 decembrie 2011, folosind fonduri alocate în regim de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Primăria municipiului Lupeni s-a constituit parte civilă în cauză.

Fostul primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost chiar arestat preventiv în acest dosar.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: