Acasă STIRI FOTO: ACCIDENT MORTAL pe DN1 Sibiu-Sebeș. O persoană a murit, alte două...

FOTO: ACCIDENT MORTAL pe DN1 Sibiu-Sebeș. O persoană a murit, alte două sunt în stop cardio-respirator

[ad_1]

O masă de aer foarte rece din Atlanticul de Nord care traversează Europa și un ciclon islandez va aduce o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru începutul lui aprilie, cu maxime și cu 10 – 15 grade sub ceea ce ar trebui să avem.

Iarna are o nouă răbufnire prin Transilvania, Maramureș, Moldova și zonele montane și ne aduce chiar și un strat nou de zăpadă.

Explicația sinoptică a acestui episod de iarnă este dată de un viguros ciclon islandez al cărui talveg ajunge și la nivelul țării noastre, potrivit analizei PrognozeMeteo

În același timp, o masă de aer foarte rece, dinspre Atlanticul de Nord, va pune stăpânire peste cea mai mare parte a Europei și va aduce temperaturi foarte scăzute.

Prognoza meteo-  Luni, 05 aprilie:

– Începem săptămâna cu minime negative prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, regiuni unde vorbim de valori de la –1 spre –3 grade.

Prin zonele montane minimele coboară chiar spre –7, –8 grade, în timp ce în sudul Transilvaniei și sudul Moldovei, respectiv zonele deluroase ale Olteniei și Munteniei se ating 1 – 2 grade.

Cele mai ridicate temperaturi de peste noapte le avem în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cu ale lor 5 – 7 grade.

Maximele zilei (sub ceea ce ar fi normal pentru data din calendar) vor ajunge, la nivelul întregii țări, la valori de 11 – 13 grade.

În zonele montane vorbim de valori modeste, care cu greu ajung la un 3 –4 grade, iar pe creste nu urcă mai mult de un 0 – 2 grade.

Precipitațiile sunt prezente mai ales prin Oltenia (estul regiunii), Muntenia, Meridionali, sudul Dobrogei și izolat prin Transilvania și Moldova.

Vorbim de ploi, iar prin zonele montane de ninsori.

Cantitățile așteptate nu vor trece de un 3 – 5 l/mp, doar prin sudul extrem al Olteniei și Meridionali posibil să ajungem la un 10 l/mp.

Prognoza meteo-  Marți, 06 aprilie:

– Minimele rămân negative prin Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei, zonele deluroase din Moldova, unde se ating –1 spre –3 grade, iar prin Oltenia, nordul Munteniei, sudul Transilvaniei trecem ușor de 0 grade, cu temperaturi de la 1 spre 2, 3 grade.

Cel mai cald peste noapte va fi în Banat, Crișana, sudul Moldovei, estul și sudul Munteniei și Dobrogea, unde ajungem la 4 – 6 grade.

Maximele aduc o discrepanță majoră între Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, cu ale lor 15 – 17 grade, chiar și Transilvania (unde ajungem la 13 – 14 grade) și Banat, Crișana și Maramureș, unde deja începe să îți facă simțită prezența o masă de aer deosebit de rece, care aduce maxime de doar 2 – 4, 5 grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, prin sudul și estul Dobrogei, nordul Moldovei și prin Transilvania avem parte și de precipitații.

Prin Banat avem parte de ploi, iar prin Crișana și Maramureș ploi, lapoviță și ninsori iar odată cu orele serii, lapovița și ninsorile se extind și prin Banat, Transilvania, nordul Orientalilor, în timp ce prin sudul Dobrogei plouă.

Cantitățile de precipitații rămân modeste, între 1 –3, maxim 5 l/mp.

Prognoza meteo- Miercuri, 07 aprilie:

– Minimele nopții mai ajung doar prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea la un 4 – 6, izolat 7 grade, iar prin Banat și Moldova la 1 – 3 grade. În Transilvania, Maramureș, Crișana, nordul Moldovei și zonele montane revenim la temperaturi negative (-1 spre –3 grade) iar pe crestele montane –6 spre –8 grade.

Maximele caracterizează o vreme deosebit de rece prin Moldova, Transilvania, Maramureș, regiuni unde nu mai trecem de 2 – 4, 5 grade.

Nici în restul țării nu avem parte de temperaturi normale pentru perioada în care ne aflăm. maximele din Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea oprindu-se la 9 – 11, maxim 12 grade.

Precipitațiile pun stăpânire pe toată țara, iar prin nordul Moldovei, prin Transilvania, zonele montane se pot acumula chiar 15 – 20 l/mp.

Prin Transilvania, Maramuireș, Moldova avem parte de ninsori și ninsori chiar moderate / abundente.

Prin Banat, Crișana pot și fi și ploi și lapovițe iar în restul zonelor doar ploi.

Prognoza meteo- Joi, 08 aprilie:

– Avem parte de minime negative la nivelul întregii țări (-0 spre –2, –3 grade, iar prin Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei chiar –4, –5 grade), în timp ce în sudul extrem al Olteniei, al Munteniei și prin Dobrogea avem minime pozitive de la 1 spre 3, 4 grade.

Maximele rămân modeste, 9 – 11 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei și Maramureșului unde nu urcăm mai sus de 4 – 6 grade, iar prin zonele montane avem parte de maxime mult sub 0 grade, –2 spre –4, –5 grade.

În continuare vorbim de precipitații la nivelul întregii țări, dar cantitățile sunt mult mai slabe, (1 – 3 l/mp).

În continuare ploi, lapoviță și ninsori prin Banat, Crișana, ninsori în Transilvania, Maramureș, zonele montane, nordul și centrul Moldovei, ploi (însoțite chiar de fenomene convective) prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea.

Prognoza meteo- Vineri, 09 aprilie:

– O nouă noapte foarte rece, cu minime negative în întreaga țară, de la –0 spre –2, –3 grade, iar prin Transilvania și zonele deluroase ale Moldovei chiar –4, –5 grade. Doar prin sudul Olteniei și Dobrogea am putea aveam 1 – 2 grade.

Maximele ajung, la nivelul întregii țări, la valori de 9 – 11, 12 grade, cu 0 – 2 grade prin zonele montane, respectiv –2, –3 grade pe creste.

Precipitații slabe sunt posibile doar prin Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, Transilvania și Maramureș.Vorbim de ninsori în zonele montane, în rest doar ploi.

Prognoza meteo- Sâmbătă, 10 aprilie:

– Vremea intră într-un evident proces de încălzire, astfel că maximele ajung la valori de 14 – 16, 17 grade la nivelul întregii țări.

În zonele montane se ating 6 – 8 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Precipitațiile dispar din peisajul meteo.

Prognoza meteo- Duminică, 11 aprilie:

– Încheiem săptămâna cu maxime de 16 – 18 grade în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, respectiv 13 – 15 grade prin Transilvania și Banat. Maramureșul și Crișana, alături de zonele montane, au cele mai mici valori de temperatură, de doar 8 – 10 grade, cu –1 spre 1 grad pe creste.

Reapar precipitațiile prin Banat. Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei. Vorbim doar de ploi, cu excepția crestelor montane unde predomină ninsorile. Se pot acumula 1 –3 l/mp.

Cantitățile totale de precipitații așteptate să cadă săptămâna care vine vor ajunge, prin zonele montane, Maramureș și sudul extrem al Olteniei și Dobrogei la 15 – 20 l/mp, iar prin Transilvania, nordul Moldovei, Crișana, Banat la 7 – 10 l/mp.

În restul țării ne oprim la doar 2 – 5 l/mp.

Din aceste precipitații, ninsorile își iau și ele partea lor. Consistentă prin zonele montane (10 – 20, izolat chiar 30 l/mp), iar prin Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei, 5 – 7 mm.

Prognoza meteo 5-11 aprilie- Strat de zăpadă:

– Deși suntem în prima decadă a lui aprilie, nu doar zonele montane vor avea strat nou de zăpadă ci și Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei (3 – 5, izolat 7 cm) dar nu este exclus să vedem un 1 – 2 cm și prin Banat sau Crișana.

surse: progozemeteo.ro / facebook- Prognoze Meteo- Vremea în Romania[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: