AcasăADMINISTRATIEFOTO | Cum va arăta centrul istoric al Devei după reabilitare. Primele...

FOTO | Cum va arăta centrul istoric al Devei după reabilitare. Primele imagini prezentate de municipalitate

[ad_1]

Primarul Devei, Florin Oancea, a prezentat marți primele imagini cu soluțiile propuse de specialiști pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului.

Proiectul are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene, contribuția administrației locale fiind de 2%.

“Am făcut încă un pas pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Deva. Specialiștii firmelor Erbașu SA (Divizia Oradea) și Planwerk ne-au prezentat astăzi soluțiile urbanistice de amenajare a centrului istoric al Devei. Am discutat mai multe variante, în ideea de face cât mai atractivă pentru deveni și pentru turiști această zonă de promenadă din inima orașului”, a declarat primarul Florin Oancea.

Contractul pentru amenajarea zonei pietonale centrul istoric din municipiul Deva a fost semnat la începutul lunii decembrie anul trecut.

Contractul cuprinde partea de proiectare și execuție efectivă a lucrărilor. Termenul de execuție a contractului este de 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuția lucrărilor). Conducerea Primăriei Deva a discutat cu reprezentanții firmei câștigătoare, Erbașu, și posibilitatea reducerii la jumătate a termenelor din contract pentru a finaliza lucrările la centrul istoric la sfârșitul acestui an.

Proiectul prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu și Piața Unirii, până la strada Lucian Blaga, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere).

În zonă va fi instalat şi un sistem de reducere a circulaţiei. Vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto și un sistem inteligent de parcare.

În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.

(SURSA FOTO: Florin Oancea / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc