Acasă STIRI FOTO: INCENDIU la o casă din satul Galați. SVSU Zlatna a intervenit...

FOTO: INCENDIU la o casă din satul Galați. SVSU Zlatna a intervenit pentru stingerea focului

[ad_1]

Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va avea niciun fel de modificare, nici din perspectiva activității didactice, nici din perspectiva vacanței și nici din perspectiva examenelor naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a prezentat concluziile în urma ședinței Comitetului pentru Dialog Social de joi.

Celelalte clase vor intra în vacanța de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai, iar elevii din clasele terminale vor avea vacanță pentru Sărbătorile Pascale catolice între 2 și 11 aprilie și pentru Sărbătorile Pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

”Clasele terminale termină vacanţa pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase, care vor termina vacanţa pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanţei pentru sărbătorile pascale catolice şi începutul vacanţei pentru sărbătorile pascale ortodoxe”, a spus ministrul.

În intervalul 12-29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Examenele naționale se vor desfășura după calendarul deja anunțat, potrivit sursei citate.

După ședința Comitetului pentru Dialog Social, Sorin Cîmpeanu a anunțat că există 10 concluzii.

Printre acestea, s-a stabilit că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat, respectiv 22 – 25 iunie pentru probele scrise ale Evaluării Naționale și 28 iunie 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele în afară de cele terminale urmând a finaliza anul școlar pe data de 25 iunie.

Ministrul anunță că nu va fi nevoie de recuperarea orelor pierdute.

„Având în vedere reducerea semestrului al doilea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, în care tezele semestriale nu se mai susțin, în care numărul notelor necesare încheierii situației școlare a fost redus, se pot comprima acele activități de evaluare, de încheiere a situației școlare, astfel încât nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei pentru că nu se va pierde materie”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a anunțat că pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite și cunoscute. Pentru aceștia însă se va renunța la programul Săptămâna altfel.

Potrivit ministrului Educației, calendarele aferent definitivării și titularizării rămân neschimbate.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie, pentru perioada 25-28 mai”, a mai informat ministrul.

Conform ministrului, pentru a reduce inechitatea determinată de condițiile speciale în școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.

De asemenea, programul național de acțiuni remediale se va derula în întreaga perioadă în care sunt organizate activități didactice, în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare e mai mică de 6 la mia de locuitori.

surse: Mediafax, Agerpres, Edupedu[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: