AcasăSTIRIFOTO: Simion Drăgoi, luptătorul anticomunist din Alba Iulia, a împlinit 90 de...

FOTO: Simion Drăgoi, luptătorul anticomunist din Alba Iulia, a împlinit 90 de ani. Ce cadou a primit din partea primarului Pleșa

[ad_1]

Alba24 vine în ajutorul industriei HoReCa din Alba afectată considerabil de restricțiile impuse la nivel național și local.

 Pentru a ajuta restaurantele locale care au și sistem de livrare la domiciliu sau la locul de muncă, Alba24 va prezenta cititorilor ziarului, cât și clienților câte o rețetă oferită de bucătarii restaurantelor.

Astăzi, 3 aprilie rețeta zilei este oferită de restaurantul La Conac din Alba Iulia.

Direct din bucătăria de La Conac, vă propunem o rețetă simplă, de pui grill, îmbrăcat în straturi suculente de roșii feliate și mozzarella topită.

Ingrediente (pentru o porție):

200 gr file din piept de pui

Condimente, după gust

1 Roșie proaspătă, feliată

1 bulgăre de Mozzarella, feliată

200 gr de cartofi pentru fiert

20 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei

50 ml lapte fierbinte

50 gr sos de ardei copt

1 linguriță de ulei de măsline

Timp de preparare: aprox. 30 min.

Pas 1: Feliați pieptul de pui în felii de grosime aproximativ egală, de 2-3 cm și condimentați-l, după gust.

Pas 2: Încingeți grătarul sau o tigaie grill, la foc mediu spre iute, în așa fel încât carnea să sfârâie. Gătiți câte 2-3 minute, pe fiecare parte și lăsați apoi puiul, la odihnit. De aici și denumirea de ”pui somnoros”.

Pas 3. Între timp, puneți cartofii la fiert, la foc mediu, preț de 25 de minute.

Pas 4. După ce s-au scurs cele 10 minute de la punctul 2, îmbrăcați pieptul de pui cu un prim strat din felii de roșii și apoi cu un altul, din felii de mozzarella. Dați la cuptor, la gratinat.

Pas 5. Tocați mărunt ardeii copți sau aruncați-i în blender, împeună cu o lingură de ulei de măsline și un vârf de sare și piper. Dacă doriți, puteți include și puțin usturoi. Și orice alt condiment care vă place, dacă nu vă sfiiți să experimentați, în bucătărie.

Sau poate ați primit de la mama sau de la bunica un sos adevărat, gata preparat.

Pas 6. Pregătiți piureul.Oricine ar trebui să știe să facă asta. Avem încredere în voi!

Pas 7. Scoateți puiul de la cuptor când mozzarella s-a topit bine, a prins puțină crustă, iar roșiile au lăsat doar atât suc cât să păstreze carnea hidratată. Ar trebui să arate cam așa.

 

Pas 8. Aranjați pe farfurie cu dichis, pentru a savura pe îndelete sau renunțați la plating și înfulecați cu poftă, după bunul plac. Sunteți acasă; orice e permis.

Restaurantul La Conac din Alba-Iulia e loc de popas boieresc, unde mâncărurile au gust, iar porțiile sunt îndestulătoare, chiar și atunci când rețetele sunt (aparent) simple. Mușteriii sunt boieri și domnițe de toate vârstele, semn că e loc la masă pentru gusturi și gusturi.

Bucătarii pun suflet, pricepere și un dram de noutate în tot ceea ce fac. Preparatele sunt tradiționale sau reinterpretări cu zvâc personal ale unor rețete din bucătăria internațională, iar atmosfera umple spațiul cu familiaritate.

CITEȘTE ȘI: REȚETA ZILEI de la GoIn Alba Iulia. Campanie de promovare a restaurantelor care fac livrări acasă sau la locul de muncă

Deși rețeta e una foarte simplă, dacă nu aveți inspirație sau disponibilitate să petreceți timp în bucătărie, puteți oricând comanda direct de La Conac, la numerele de telefon afișate mai jos, sau îi găsiți pe Glovo, sau FoodPanda.

07 2004 2004

07 2677 1125

Restaurantele din Alba care fac livrări la domiciliu sau la locul de muncă și vor să fie promovate prin acest proiect, pot trimite rețete, însoțite de imagini pe adresa de email: redactie@alba24.ro sau pe WhatsApp la numărul de telefon: 0728.950.998

 



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc