Acasă primaria fagaras FOTO | Spitalul din Făgăraș are o nouă secție de Pediatrie, cu...

FOTO | Spitalul din Făgăraș are o nouă secție de Pediatrie, cu sprijinul comunității locale, ONG-urilor și companiilor private

[ad_1]

O nouă secție de Pediatrie, cu 25 de paturi, a fost finalizată la Spitalul Municipal din Făgăraș.

Potrivit municipalității, secția a fost realizată prin efortul comun al cetățenilor, autorităților locale, cadrelor medicale, ONG-urilor și companiilor private. Clădirea în care a funcționat până în prezent, veche de peste 100 ani, urmează să fie transformată în ambulatoriu printr-un proiect cu fonduri europene. Numai anul trecut au fost tratați aici 700 de copii.

Copiii și părinții lor vor fi primiți acum într-un spațiu mai generos, pentru care se va obține curând autorizația de securitate la incendiu, după finalizarea documentațiilor. Pediatria și ambulatoriul aferent vor funcționa la parter și primul etaj, în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraș, întinzându-se pe o suprafață totală de peste 790 de metri pătrați. Aici vor fi asigurate intimitatea și confortul necesare, care lipseau în vechiul imobil. Transferul efectiv al pacienților internați în prezent la unitatea spitalicească va începe luni, 15 martie. Tot de atunci, medicii și personalul medical își vor desfășura activitatea în condiții mult mai bune.

„Micii pacienți și mămicile vor fi primiți acum într-un spațiu mult mai generos. De acum avem toate condițiile necesare pentru desfășurarea actului medical. Odată cu această modernizare și colegii mei medici și personalul medical vor munci în condiții mai bune. Pacienții pe care îi avem în acest moment internați vor fi mutați efectiv în noua secție, începând de luni. Mulțumim tuturor donatorilor!”, a declarat managerul Spitalului Municipal Făgăraș, dr. Mihaela Pandrea.

În noua secție s-au amenajat cabinete pentru consultații, săli de tratament, cameră de gardă, saloane pentru pacienți și însoțitori, saloane de spitalizare de zi, sală de mese cu oficiu, loc de joacă, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți și vizitatori – inclusiv pentru persoanele cu dizabilități – vestiare, arhivă.

„Acum sunt condiții hoteliere, iar după ce va fi dezinfectată secția, vor fi mutate toate echipamentele. Este un proiect minunat și vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați pentru asigurarea acestor condiții de normalitate pentru micuți”, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

Primăria Făgăraș a finanțat lucrările de reabilitare și consolidare cu 2,86 milioane de lei din bugetul local, iar unitatea spitalicească alocă aproximativ 290.000 de lei la dotarea cu mobilier și aparatură.

„A durat mai mult decât am prevăzut, din cauza pandemiei, birocrației și a situațiilor care au apărut pe parcursul lucrărilor, dar a meritat pe deplin. Făgărășenii merită să fie tratați în condiții normale, la standarde europene. Este o dovadă că se poate dacă se vrea și le mulțumesc colegilor din Primăria Făgăraș că nu au dat înapoi când au văzut cu ce avem de a face. A fost un efort incredibil al întregii comunități și le mulțumesc tuturor ONG-urilor, donatorilor și cadrelor medicale care s-au implicat”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Pentru dotarea cu mobilier, paturi și aparatură medicală, mai multe ONG-uri au mobilizat peste 750 de oameni și 30 de companii private, suma totală strânsă din donații fiind de aproape 153.000 de lei.

În cadrul unui eveniment organizat de Asociația Sergiana Brașov în anul 2019, peste 470 de persoane și 26 de companii au contribuit cu suma totală de 120.000 de lei și produse. Banii au fost utilizați pentru achiziționarea celor 25 de paturi.

În urma apelului Fundației Comunitare, 4 persoane și 4 companii au donat în total 11.000 de lei, folosiți pentru realizarea instalației de oxigen, spitalul completând din fonduri proprii până la suma necesară de 40.000 lei.

În cadrul evenimentului Bikeathon 2018, organizat de aceeași fundație, făgărășeanul Alex Luca a mobilizat peste 123 de bicicliști și 21 de susținători, care au reușit să strângă suma de 8.185 lei, iar banii au fost donați pentru achiziționarea mobilierului, unitatea spitalicească contribuind din fonduri proprii până la suma necesară de 90.000 lei.

Asociația Ia Călătoare a mobilizat mai mulți făgărășeni, care au contribuit cu 8.750 de lei pentru animarea cu desene a coridorului și saloanelor de la primul etaj. De asemenea, au donat jucării și cărți de colorat pentru locul de joacă. De asemenea, Asociația Scaunul Cincului a donat suma de 3.000 de lei.

Un grup de copii din Șoarș au pictat mărțișoare și le-au donat, iar banii din achiziționarea acestora au fost donați proiectului. De asemenea, făgărășeanca Nico Opriș și-a donat talentul artistic și a dat „viață” zidurilor, prin picturile realizate pe coridorul și încăperile din ambulatoriul Pediatriei.

Alți 21.400 lei au fost donați de o companie privată, pentru achiziționarea de aparatură medicală, urmând ca Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” să completeze din fonduri proprii suma necesară de 200.000 de lei.

Clădirea în care a funcționat Pediatria până în prezent va fi reabilitată și transformată în ambulatoriu, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene. Valoarea acestuia este de peste  2,3 milioane de euro.

(FOTO: Primăria Făgăraș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: