AcasăSTIRIFOTO VIDEO: Accident în Alba Iulia, la intersecția de lângă gara CFR....

FOTO VIDEO: Accident în Alba Iulia, la intersecția de lângă gara CFR. O tamponare după o neacordare de prioritate

[ad_1]

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat la finalul unei conferinței de presă susținute marți că purtatul măștii va rămâne ultima restricție la care se va renunța.

Acesta a mai precizat că purtatul măștii de protecție este o măsură personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre relaxarea restricțiilor și când românii ar putea să iasă pe stradă fără mască de protecție, cu referire la declarațiile făcute de Valeriu Gheorghiță, citat de DCnews.ro.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori.

Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta apreciază că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, dar și când vor fi cazuri sporadice și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis acesta.

Ce a spus Alexandru Rafila

Am auzit și declarația domnului prim-ministru, referitoare la data de 1 iunie. Eu o să vă spun sincer, dacă eram în locul dânsului, făceam în așa fel încât să am o medie de 100.000 de persoane vaccinate zilnic și să fim siguri că pe platforma pentru vaccinare sunt 2-3 milioane de persoane înscrise și atunci puteam să fac această declarație.

Deocamdată avem 750-780.000 de persoane pe platformă și o medie de 50-55.000 de doze de vaccin administrate zilnic. Dar, să putem să ajungem la ceea ce își propune domnul prim-ministru, trebuie să atingem cifrele pe care vi le spun eu. Asta este problema.

Avertizarea Comisiei Europene

Există și o avertizare din partea Comisiei Europene care arată că țările care nu vor reuși să vaccineze cea mai mare parte a populației în perioada următoare vor avea problemele legate de relansarea economică și lucru ăsta cred că trebuie să fie clar pentru toată lumea. Eu pledez pentru vaccinare ca și soluție pentru revenirea la o viață oarecum normală.

Fără mască din toamnă?

Nu ştiu dacă va fi o reglementare în acest sens. Important este să observăm că transmiterea comunitară nu mai există şi va exista o transmitere sporadică, sigur asta nu poate să fie controlată nicăieri în lume. Dacă va scădea foarte mult numărul de cazuri şi vom avea doar o transmitere sporadică, masca ar putea să devină opţională. Adică, fiecare să facă în aşa fel încât să utilizeze masca atunci când consideră că este într-o zonă aglomerată”, a declarat Alexandru Rafila.

sursă: digi24.ro, DCnews.ro



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc