Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS GAL “Ţara Secaşelor”Alba-Sibiu demonstrează cu succes importanţa descentralizării banilor europeni.

GAL “Ţara Secaşelor”Alba-Sibiu demonstrează cu succes importanţa descentralizării banilor europeni.

Damian3Grupurile de Acţiune Locală(GAL) au fost create în ideea identificării de noi soluţii în dezvoltarea rurală la nivel local, prin întărirea capacităţii de organizare iniţiativă şi creare de strategii locale de dezvoltare.Scopul final al acestor obiective este scurtarea drumului dintre banii europeni şi comunitatea locală.

Sub aspectul modului de organizare şi al primelor efecte se poate spune că GAL-ul “Ţara Secaşelor“  parcurge cu brio paşii spre o dezvoltare durabilă a zonei,confirmând poziţia fruntaşă de la start,când a ocupat locul 2 naţional si primul loc  la nivel regional în clasamentul  Planului  de Dezvoltare  Locală elaborate.

Printr-o organizare eficientă s-a reuşit  deja anul trecut finalizarea primei sesiuni de depunere a proiectelor pentru măsura 322, privind renovarea şi dezvoltarea satelor.

Aceste amănunte,precum şi cele referitoare la obiectivele GAL ,,Ţara Secaşelor” modul de organizare şi proiectele în derulare  ne-au fost oferite de domnul Gheorghe Damian (foto), preşedintele acestei organizaţii.

GAL Ţara Secaşelor cuprinde 22 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Alba şi Sibiu,precum şi 62 de ONG-uri,având la dispoziţie un buget ce trece bine de trei milioane de euro.

-Care sunt principalele  dumneavoastră obiective  în ceea ce priveşte implementarea strategiei organizaţiei?

-Principalele obiective privind realizarea planului de dezvoltare vizează adaptarea si dezvoltarea agriculturii,sprijinul activităţilor non-agricole în teritoriu,îmbunătăţirea calităţii vieţii şi stimularea acţiunilor de cooperare.Acest din urmă obiectiv urmăreşte măsuri de cooperare naţională şi internaţională.Pentru fiecare obiectiv prevăzut în Strategia de Dezvoltare Locală sunt alocate măsuri pentru care s-au deschis,sau se vor deschide sesiuni de depunere a proiectelor.După ce am finalizat prima sesiune a Măsurii 322-Modernizarea şi renovarea satelor,urmează lansarea de sesiuni pentru activităţile agroturistice,dezvoltarea microintreprinderilor şi a serviciilor,instalarea tinerilor fermieri,precum şi celelalte ce sunt cuprinse în strategia noastră de dezvoltare.

-Consideraţi că  toate acestea constituie un  bun start al GAL-ului “Ţara Secaşelor Alba-Sibiu” în acţiunea de dezvoltare a mediului rural prin absorbţia banilor europeni?

-Cred că suntem pe drumul cel bun.Prima sesiune cere a avut beneficiari publici,M 322 a decurs cât se poate de bine. Am închegat un colectiv bun care managerează  corespunzător activitatea GAL-ului,echipa de informare-animare-promovare oferă permanent informaţii şi sprijin potenţialilor beneficiari,astfel că avem speranţa realizării obiectivelor propuse şi pentru celelalte măsuri unde avem sesiuni de depunere a proiectelor.

Aşa cum se menţiona la începutul dialogului nostru,poziţia fruntaşă obţinută la startul activităţii şi cei doi ani parcurşi deja oferă suficiente motive pentru a ne  îndreptăţi să afirmăm că, acest GAL reprezintă un  deschizător de drumuri pentru accesarea fondurilor europene,în zona de centru-vest a Transilvaniei.Drum, ce prin organizare şi dedicare poate deveni o adevărată ,,autostradă” pentru accesarea acestor fonduri.De aceea ne-am şi propus revenirea pe aceste meleaguri,oferindu-vă noi amănunte despre realizările din această ,,ţară” – GAL Ţara Secaşelor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: