Acasă STIRI Garda de Mediu a amendat Supercom cu 100 mii lei din cauza...

Garda de Mediu a amendat Supercom cu 100 mii lei din cauza deponeului ecologic

[ad_1]

Garda de Mediu Hunedoara a amendat operatorul economic care deservește deponeul ecologic. Sancțiunea este de 100 mii lei. Vine ca urmare a poluării constatate la finele lunii februarie. Garda de Mediu a dispus și o sancțiune administrativă. Material nu răspunde însă nimeni pentru neconformități. APM spune că e atributul Gărzii de Mediu și al Apelor Române. Garda de Mediu lasă tragerea vinovaților la răspundere celor de la ape.

Levigatul se scurge de la deponeu

Deponeul ecologic, parte a sistemului integrat de management al deșeurilor, implementat cu circa 60 de milioane de euro, bani europeni, este, de câteva săptămâni, în mijlocul unui scandal. Joi, Garda de Mediu a anunțat primele măsuri.

”GNM CJ Hunedoara a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 100.000 lei operatorului economic care deservește Deponeul Ecologic pentru nerespectarea condițiilor de funcționare menționate în Autorizația Integrată de Mediu și a fost notificată Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara în vederea inițierii procedurii de suspendare a autorizației deținute în caz de neconformare. Sancțiunea a fost aplicată după după intrarea în posesie a rezultatelor analizelor efectuate de către ABA Mureș”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Dorel Bretean, spune că amenda a fost aplicată pentru nerespectarea autorizației integrate de mediu. Totul după ce, în 20 februarie 2021, GNM CJ Hunedoara a fost informată a constata atunci că în apele pârâului s-a scurs levigat provenit de la deponeul ecologic Bârcea Mare.

Nistor a descins la deponeu

Amenda aplicată de Garda de Mediu vine la o zi după ce președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a descins la deponeu.  Unde totul funcționează normal.

„Imediat după incidentul cu scurgerea de levigat, am convocat la Consiliul Județean conducerea operatorului de la CMID, atunci am primit asigurări că va fi adusă o stație mobilă. Astăzi am venit să văd personal cum funcționează, cum arată levigatul și care este rezultatul proceselor tehnologice. Constatăm că rezultatul este o apă limpede, se prelucrează zilnic aproximativ 240 de metri cubi. Măsurile dispuse sunt respectate”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Președintele CJ Hunedoara a solicitat conducerii Asociației de dezvoltare Intercomunitară SMID Hunedoara să monitorizeze cu atenție modul în care operatorii își desfășoară activitatea, cu respectarea prevederilor legale în materia protejării mediului înconjurător.

Garda de Mediu a dispus și ea măsuri după controlul din februarie. Conducerea instituției spune că situația de la deponeul ecologic va fi monitorizată în permanență.

Chiar dacă poluează, va funcționa

Georgeta Barabaș, șefa APM Hunedoara, spune că deponeul ecologic e în procedură de aplicare a vizei anuale.

Chiar dacă autorizația de la deponeu va ajunge să fie suspendată, acesta va continua să funcționeze. Pentru că legea îl încadrează la servicii sensibile. Ca atare, activitatea de depunere a deșeurilor pe deponeul ecologic nu poate fi suspendată cu adevărat. Chiar dacă nu sunt respectate normele.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: