AcasăSTIRIHUNEDOARAGeoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

Cea de a treia ediție a Galei Ariilor Protejate organizată de Propark – Fundația pentru Arii Protejate a adus o nouă recunoaștere echipei, voluntarilor și partenerilor pentru calitatea și originalitatea proiectelor derulate pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București. Două dintre proiectele derulate în acest an în Geoparc au primit recunoașterea juriului de specialitate. Geoparcul a fost de altfel singura organizație care a obținut două dintre cele șase premii acordate la secțiunile din cadrul Galei.

Proiectul ”Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat” a fost considerat cel mai bun la secțiunea Dezvoltarea Ecoturismului. Proiectul prezentat în competiție s-a axat pe contribuția Geoparcului în realizarea Destinației Ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, una dintre cele patru ecodestinații din România recunoscute în mod oficial de Ministerul Turismului. Crearea acestei destinații este rezultatul unui parteneriat gestionat de Asociația de Turism Retezat și derulat împreună cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Parcul Național Retezat, cu sprijinul unor parteneri publici și privați.

Cel de-al doilea proiect care a obținut recunoaștere în cadrul Galei a fost ”Călătoria lui Andi Andezit prin arii naturale protejate și geoparcuri internaționale”, premiat la secțiunea Promovarea ariei protejate. Proiectul a fost derulat de Geoparc și Asociația Drag de Hațeg și a urmărit promovarea sitului UNESCO Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului administrat de Universitatea din București, atât în țară cât și în străinătate. Mascota Andi Andezit a vizitat până în prezent 30 de teritorii de pe 5 continente, dar și destinațiile de ecoturism din România, cu scopul de a face cunoscută tuturor povestea Geoparcului cu valorile sale unice la nivel mondial. De asemenea, o parte dintre poveștile teritoriilor naționale și internaționale vizitate de simpatica mascotă au fost prezentate publicului, în Țara Hațegului, la cea de a doua ediție a evenimentului Ziua Vulcanilor desfășurat vara aceasta, pe 24 august.

Tot în cadrul Galei a avut loc și prima ediție a concursului ”Rangerul <>”, organizat de Asociația Rangerilor din România. Rangerul Bogdan Aurelian Danciu, reprezentând Administrația Parcului Național Retezat, a obținut locul al III – lea în cadrul competiției, adăugând o nouă recunoaștere pentru zona Țara Hațegului – Retezat. Concursul a constat în parcurgerea unor probe teoretice (interpretare, identificarea unor specii de floră și faună) precum și a unei probe practice de orientare în teren.

Cea de a treia ediție a Galei ariilor protejate organizată de Propark – Fundația pentru Arii Protejate, desfășurată în perioada 4 – 6 decembrie, în Poiana Brașov a reprezentat totodată și o oportunitate pentru discuții și ateliere pe tema definirii unei strategii naționale a ariilor protejate. Reprezentanți implicați direct în managementul ariilor protejate au dezbătut diverse aspecte pe această temă, dar și modalități prin care companii și agenți economici se pot implica activ în conservarea naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc