Acasă ECONOMIE Gerea: restructurarea Complexului Energetic Hunedoara va include concedieri

Gerea: restructurarea Complexului Energetic Hunedoara va include concedieri

Restructurarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) va aduce și concedieri de personal, însă cei care vor pleca vor beneficia de compensațiile prevpăzute de lege într-o asemenea situație, a declarat vineri, la Petroșani, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Gerea a afirmat la începutul săptămânii că situația de la CEH este una extrem de complicată, iar problema certificatelor de dioxid de carbon este atât de mare încât singura soluție ar putea fi divizarea Complexului. De altfel, în contextul consultărilor cu Comisia Europeană, s-a ajuns la soluția acceptată de acordare a unui ajutor de stat, de salvgardare, dar acesta presupunea automat intrarea în procedură de divizare a societății. Un asemenea demers, susține Gerea, nu poate exista în lipsa unor decizii conexe precum restructurarea de personal și concedierile colective.

[quote_box_center]Este un lucru pe care nu ni-l dorim, dar, din păcate, s-ar putea să fie necesar. Dacă se va ajunge la restructurare, atunci ea se va face cu respectarea tuturor, să spunem, beneficiilor pe care ar trebui să le primească cei disponibilizați’, a afirmat Gerea.[/quote_box_center]

Andrei Gerea este de părere că divizarea societății ar putea fi totuși evitată, discuțiile cu Comisia Europeană fiind finalizate cu un acord care prevede că Guvernul trebuie să vină până în septembrie cu un plan  de restructurare convingător.

[quote_box_center]Dacă planul de restructurare pe care îl vom prezenta va arăta convingător atunci vor renunța la acest lucru mai ales că această divizare nu presupune, cel puțin în primele luni decât activitate birocratică. Nu va deveni efectivă. Deci avem timp până în septembrie să venim și cu un plan realist care să convingă că mai avem o soluție. Dacă nu, putem merge pe o divizare”, a mai spus Gerea.[/quote_box_center]

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: