Acasă ADMINISTRATIE Guvernul impozitează până şi albinele

Guvernul impozitează până şi albinele

apicultorÎn disperarea de a face rost de fonduri la bugetul de stat, funcţionarii de la Bucureşti au ajuns să impoziteze până şi familiile de albine.

O măsură absurdă, afirmă apicultorii hunedoreni, care spun că albinele n-au mai fost taxate decât pe vremea comuniştilor. Impozitarea se aplică acelor apicultori care deţin mai mult de 50 de familii de albine.

„Este o măsură aberantă, care s-a aplicat prin anii 60, în timpul comuniştilor, dar numai pentru un an sau doi. Se pleacă de la premisa că o familie de albine produce 70 de lei pe an, dar nu se cunoaşte exact cota de impozitare, modul de aplicare sau dacă vom fi impozitaţi de două ori“,  a spus Iosif Korb, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) Hunedoara.

În opinia sa, persoanele care au propus impozitarea familiilor de albine nu ştiu că principalul beneficiu obţinut din partea albinelor este polenizarea plantelor şi nu mierea.

Albinele polenizează peste 70.000 de plante şi contribuie la menţinerea ecosistemelor, aşa că ar trebui să primim şi nu să dăm bani”, afirmă reprezentantul apicultorilor.

Impozitarea familiilor de albine va duce la scăderea apicultorilor care ar dori să-şi extindă stupinele. Astfel, vor rămâne doar cei care deţin mai puţini stupi şi pentru care nu este rentabilă deplasarea în pastoral.

Crescătorii de albine atrag atenţia şi asupra birocraţiei impusă de programul naţional apicol, în baza căruia pot fi accesate fonduri pentru dezvoltarea stupinelor.

Programul prevede că mai multe produse folosite de apicultori, cum sunt medicamentele sau lăzile pentru stupi, pot fi subvenţionate de stat, cu condiţia depunerii unei documentaţii la sediile asociaţiilor de profil, până pe 15 iulie.

Din cauza procedurilor birocratice, din cei aproape o mie de apicultori hunedoreni, doar o sută au întocmit aceste dosare.

Apicultorii din mai multe judeţe au transmis o adresă la Ministerul Agriculturii în care îşi exprimă nemulţumirea şi speră ca ministrul de resort să-i primească la discuţii în cursul săptămânii viitoare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: