AcasăADMINISTRATIEGuvernul va finanța crearea de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale

Guvernul va finanța crearea de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale

Autostrăzile și drumurile naționale vor fi mărginite de perdele forestiere în baza unui program național ce va începe în primăvara acestui an și care prevede, într-o primă etapă, plantări de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat sâmbătă, la Deva, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga.

Sumele alocate pentru acest an se ridică la 30 de milioane de lei, urmând ca finanțările să continue pe parcursul derulării programului.  Ministrul a spus că programul va include în etapa a doua plantarea de perdele forestiere și de-a lungul drumurilor județene.

La nivel național sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale și județene. În prima etapă a fost aprobat Programul național de realizare a perdelelor forestiere a autostrăzilor și drumurilor naționale pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem întocmite studiile de fezabilitate și avem fondurile necesare’, a afirmat Lucia Varga, citată de Agrepres.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a declarat că programul este binevenit pentru autoritățile locale, în condițiile în care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operațiunile de deszăpezire a drumurilor.

Cu aceste perdele forestiere care se fac pe marginea drumurilor vom avea un ajutor enorm. Nu vom mai folosi atât de mulți bani la deszăpeziri.  În ceea ce privește județul Hunedoara, primele drumuri pe lângă care vor fi plantate perdele forestiere sunt DN 7 și DN 68A, a declarat Mircea Ioan Moloț, președintele CJ Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc