Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Halloween la biblioteca din Deva

Halloween la biblioteca din Deva

Anul acesta, în după-amiaza zilei de 30 octombrie, în incinta Bibliotecii Județene, a cărei curte era împodobită cu bostani-felinar, fantome și schelete, s-a desfășurat un atractiv program recreativ de Halloween.

12193390_964888233574360_9161927420983775245_nNe-am bucurat împreună de această sărbătoare care vine din spațiul anglo-saxon și care, dat fiind caracterul ei original, distractiv și deconectant, a fost repede asimilată și de noi. Cu siguranță, tinerii sunt cei care serbează cu cel mai mare entuziasm Halloween-ul, dar am avut aici, alături de noi, prieteni de toate vârstele.

Deși am adoptat sărbătoarea de Halloween, sărbătorile noastre tradiționale românești nu au scăzut în importanță și ținem foarte mult la tot ceea ce înseamnă tradiție și păstrarea tezaurului nostru de cultură.

Halloween-ul este, însă, o sărbătoare a veseliei, a bunei dispoziții, a umorului, și ea se încadrează bine în sufletul românesc prin nota de bucurie și antren pe care o presupune.

12189226_964888883574295_5003773649973277935_oÎn deschidere, au fost prezentate tradițiile și obiceiurile legate de această sărbătoare, felul în care se sărbătorește în alte țări această zi care a devenit și la noi prilej de veselie și de manifestare a fanteziei.

Au avut loc, apoi, și de această dată, două concursuri: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. Imaginația, inspirația și fantezia concurenților au avut câmp liber de manifestare, spre bucuria tuturor celor care au umplut până la refuz curtea bibliotecii. Costumele, inspirate din figurile supranaturale – monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri etc. – au adus un plus de farmec după-amiezii petrecute la Bibliotecă.

12186674_964882473574936_8400472069748223613_oCâștigătorii au fost răsplătiți cu premii frumoase constând în trofee, diplome și cărți oferite de Biblioteca Județeană.

Un moment deosebit l-a reprezentat petrecerea dansantă din finalul evenimentului, un Halloween party care i-a antrenat pe toți cei prezenți, cu veselie și multă bună dispoziție, vegheați de privirile „de foc” ale bostanilor ce străjuiau curtea bibliotecii.

La finalul manifestării toți copiii care au participat la carnaval au primit din partea Bibliotecii Județene dulciuri și cărți.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: